{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Imamović: Razumijem radnike jer su dovedeni na rub gladi

5.2.2014. u 19:16
119
152
Jasmin Imamović: Razumijem radnike jer su dovedeni na rub gladi
119
Jasmin Imamović: Razumijem radnike jer su dovedeni na rub gladi
Jasmin Imamović (Foto: Klix.ba)
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović istakao je da saosjeća sa radnicima koji su ispred Vlade Tuzlanskog kantona danas ispoljili svoje nezadovoljstvo te da mu je žao što su portesti eskalirali i što je u neredima povrijeđeno više osoba.
"Razumijem ogorčenje radnika jer su privatizacijske pljačke ugrozile njihovo pravo na rad i dovele ih na rub gladi, a za te pljačke još niko nije odgovarao pred zakonom i sudom. Ako pljačkaši i oni koji su se obogatili na državnoj imovini i radničkoj muci, konačno ne budu izvedeni pred sud i osuđeni, ogorčenje ljudi će rasti i eskalirati", istakao je Imamović.

On je naveo da sud mora raditi brže u postupcima po tužbama, kao i u izvršnim postupcima koji su vezani za prava obespravljenih radnika.

"Žao mi je što je u toku demonstracija povrijeđeno nekoliko radnika, policajaca i drugih građana. Očekujem da će nadležni organi utvrditi odgovornost svakog ko je u toku demonstracija prekršio zakon i ugrozio sigurnost drugoga", naveo je Jasmin Imamović u soapćenju za medije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: