Saslušan u Tužilaštvu BiH
0

Jašarević bio raspoložen za priču, ali ne i o nestalom snajperu

Piše: E. G.
Mevlid Jašarević (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Mevlid Jašarević (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Pred Tužilaštvom BiH danas je u poslijepodnevnim satima ponovo saslušan napadač na Ambasadu SAD-a u Sarajevu. Kako je za Sarajevo-x.com rekao njegov advokad Senad Dupovac, Jašarević je bio raspoložen za razgovor, ali ne i za davanje odgovora na sva pitanja.

"Razgovor se vodio u ležernoj atmosferi i on je bio raspoložen za priču. Prošle sedmice ga je posjetila supruga, a ove sedmice će mu doći i majka, tako da je raspoložen. Rado je odgovarao na sva pitanja koja su bila vezana za njegov prijašnji život, ali Tužilaštvo nije uspjelo saznati ništa vezano za snajper koji se mogao vidjeti na videoporuci. Tužilaštvo ne zna ni od koga ga je Jašarević kupio ni gdje se on sada nalazi. Upitno je koliko je Tužilaštvo zadovoljno današnjim saslušanjem, jer o snajperu ništa nisu saznali, a čini se da im je glavni interes da riješe to pitanje", rekao je Dupovac za Sarajevo-x.com.

Snajper o kojem je Jašarević ispitivan može se vidjeti u videoporuci, odnosno testamentu koji je pronađen, a u kojem Jašarević govori o tome zbog čega je izveo napad i koji su njegovi ciljevi.

Advokat Dupovac je rekao i to da se istraga vodi već dovoljno dugo te da nema potrebe da se više odugovlači, budući da je cijeli događaj kada je Jašarević pucao na ambasadu 28. oktobra zabilježen videokamerama.