{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Japanska agencija za razvoj uložila 650.000 eura u razvoj poljoprivrede

F
23.6.2010. u 13:11
0
2
Japanska agencija za razvoj uložila 650.000 eura u razvoj poljoprivrede
0
Japanska agencija za razvoj uložila 650.000 eura u razvoj poljoprivrede
Srebrenica
Japanska vladina agencija za razvoj (JICA) u protekle tri godine u projekte za razvoj i unapređenje poljoprivrede na području općine Srebrenica uložila je 650.000 eura. Ovo je izjavio Miloš Vukosavljević, načelnik za privredu i razvoj srebreničke općine, i dodao da je JICA ovaj projekt realizovala u više mjesnih zajednica.
Predstavnici JICE su stacionirani u Skelanima i direktno učestvuju u realizaciji svih projekata. U prvoj fazi razvoja i unapređenja poljoprivrede radilo se u šest mjesnih zajednica, a kasnije je projekt proširen na još šest. Cilj je da se ljudima osigura sigurna egzistencija i da se razvija međusobno povjerenje između pripadnika različitih nacionalnosti, izjavio je Vukosavljević.

Kioki Masanogu, šef misije JICA, izjavio je da je zadovoljan onim što je do sada realizovano i naglasio da će se iznaći mogućnosti i sredstva za nastavak projekta i proširenje na sve mjesne zajednice u općini Srebrenica.

On je s Osmanom Suljićem, načelnikom Općine Srebrenica, potpisao protokol o do sada realizovanim aktivnostima te o nastavku projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: