{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za razvoj regije Srebrenica 12 miliona dolara

S
8.4.2010. u 15:21
0
0
Za razvoj regije Srebrenica 12 miliona dolara
0
Za razvoj regije Srebrenica 12 miliona dolara
Razvojni program UNDP u naredne četiri godine za razvoj Srebrenice, Bratunca i Milića obezbijediće 12 miliona dolara, rekao je danas menadžer srebreničke kancelarije UNDP-a Alexandre Prieto.
On je prilikom prezentacije programa rada ove organizacije naveo da će ta sredstva biti upotrijebljena za realizaciju kapitalnih projekata u mjesnim zajednicama, kao i za pomoć razvoju malih i srednjih preduzeća radi otvaranja novih radnih mjesta.

"Oko četiri miliona dolara usmjerićemo na poboljšanje uslova života građana, kroz infrastrukturne projekte. Radićemo i na poboljšanju javnih usluga, a jedan dio sredstava uložićemo za manje socijalne projekte", dodao je Prieto.

Predstavnici mjesnih zajednica očekuju da se UNDP angažuje na uređenju infrastrukture - puteva, uređenja vodovoda i obnovi drugih društvenih objekata.

Program UNDP-a predstavljen je danas u Srebrenici predstavnicima lokalne vlasti, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, ustanova i institucija, a prezentaciji su prisustvovali i privatni preduzetnici zainteresovani za podsticajna sredstva za razvoj svojih privrednih kapaciteta.

Najveći dio sredstava sa kojima će UNDP raspolagati obezbijedila je Vlada Holandije, koja je i prethodnih desetak godina bila jedan od najznačajnijih donatora za Srebrenicu.

U proteklih osam godina UNDP je, u okviru Programa oporavka regiona Srebrenice, opštine Srebrenica, Bratunac i Milići, realizovao niz kapitalnih projekata, od kojih je, prema procjenama službenika kancelarije UNDP-a u Srebrenici, direktnu korist imalo oko 30.000 stanovnika iz te tri opštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: