{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za razvoj regije Srebrenica 12 miliona dolara

S
8.4.2010. u 15:21
0
0
Za razvoj regije Srebrenica 12 miliona dolara
0
Za razvoj regije Srebrenica 12 miliona dolara
Razvojni program UNDP u naredne četiri godine za razvoj Srebrenice, Bratunca i Milića obezbijediće 12 miliona dolara, rekao je danas menadžer srebreničke kancelarije UNDP-a Alexandre Prieto.
On je prilikom prezentacije programa rada ove organizacije naveo da će ta sredstva biti upotrijebljena za realizaciju kapitalnih projekata u mjesnim zajednicama, kao i za pomoć razvoju malih i srednjih preduzeća radi otvaranja novih radnih mjesta.

"Oko četiri miliona dolara usmjerićemo na poboljšanje uslova života građana, kroz infrastrukturne projekte. Radićemo i na poboljšanju javnih usluga, a jedan dio sredstava uložićemo za manje socijalne projekte", dodao je Prieto.

Predstavnici mjesnih zajednica očekuju da se UNDP angažuje na uređenju infrastrukture - puteva, uređenja vodovoda i obnovi drugih društvenih objekata.

Program UNDP-a predstavljen je danas u Srebrenici predstavnicima lokalne vlasti, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, ustanova i institucija, a prezentaciji su prisustvovali i privatni preduzetnici zainteresovani za podsticajna sredstva za razvoj svojih privrednih kapaciteta.

Najveći dio sredstava sa kojima će UNDP raspolagati obezbijedila je Vlada Holandije, koja je i prethodnih desetak godina bila jedan od najznačajnijih donatora za Srebrenicu.

U proteklih osam godina UNDP je, u okviru Programa oporavka regiona Srebrenice, opštine Srebrenica, Bratunac i Milići, realizovao niz kapitalnih projekata, od kojih je, prema procjenama službenika kancelarije UNDP-a u Srebrenici, direktnu korist imalo oko 30.000 stanovnika iz te tri opštine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: