{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jačati ekonomsku saradnju BiH i Bugarske"

S
12.5.2010. u 18:35
0
5
"Jačati ekonomsku saradnju BiH i Bugarske"
0
"Jačati ekonomsku saradnju BiH i Bugarske"
Nikolaj Mladenov i Haris Silajdžić
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas ministra vanjskih poslova Republike Bugarske Nikolaja Mladenova. Tokom susreta razgovarano je o bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske, te o aktuelnim pitanjima u procesu integracije Bosne i Hercegovine u NATO i Europsku uniju, s posebnim akcentom na liberalizaciju viznog režima i prijem Bosne i Hercegovine u Akcioni plan za članstvo (MAP).
Predsjedavajući Silajdžić je ocijenio da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Bugarske dobri ali da je potrebno intenzivirati susrete na najvišem nivou te podsticati i jačati ekonomsku saradnju.

Predsjedavajući Silajadžić je iznio stav da je pridruživanje Evropskoj uniji i NATO-u strateški cilj Bosne i Hercegovine, jer je to jedini put koji vodi ka trajnom miru, stabilnosti i prosperitetu za našu zemlju i za cijelu regiju.

Predsjedavajući Silajdžić se zahvalio za kontinuiranu podršku koju Republika Bugarska, kao članica Europske unije i NATO-a, pruža Bosni i Hercegovini u procesu euroatlanskih integracija, posebno istakavši podršku Bugarske prijemu Bosne i Hercegovine u Akcioni plan za članstvo na sastanku ministara vanjskih poslova NATO članica u Talinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: