{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić primio delegaciju dužnosnika Kongresa SAD-a

F
5.7.2010. u 16:12
0
1
Silajdžić primio delegaciju dužnosnika Kongresa SAD-a
0
Silajdžić primio delegaciju dužnosnika Kongresa SAD-a
Haris Silajdžić
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je danas delegaciju dužnosnika Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.
Tokom susreta razgovarano je o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, aktuelnim pitanjima u procesu integracije Bosne i Hercegovine u NATO i Evropsku uniju te o reintegraciji društva u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Silajdžić rekao je da većina problema koji danas stoje pred Bosnom i Hercegovinom, poput nefunkcionalnosti državnih institucija, direktno proistječu iz insistiranja na etničkom principu i neprovođenja ključnih elemenata Dejtonskog mirovnog sporazuma, posebno Aneksa 7, koji garantuje pravo izbjeglica i raseljenih osoba da se slobodno i sa sigurnošću vrate u svoje domove.

Naglasio je da Dejtonski sporazum može funkcionirati samo ako su svi dijelovi u potpunosti provedeni te da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se suočava s opasnošću ukoliko se ključni dijelovi Dejtona umanjuju ili u potpunosti ignorišu.

Potcrtao je da su pridruživanje Evropskoj uniji i NATO-u strateški prioriteti Bosne i Hercegovine, jer je proces evroatlantske integracije jedini put ka trajnoj stabilnosti i prosperitetu naše zemlje i cijele regije.

Ističući važnost što skorije implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci, predsjedavajući Silajdžić rekao je da su izgradnja vladavine prava i demokratskog političkog sistema koji osigurava jednaka prava za sve građane Bosne i Hercegovine osnovni preduslovi za reintegraciju društva u našoj zemlji, saopćeno je iz kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: