Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
POSTO JE TO SVE SKUPA MNOGO KOMPLIKOVANO PITANJE,I DA SE NE BI PUNO OKO TOGA ZAMAJAVALI, NAJBOLJE JE DA SMO SVI HRVATI !!!
Moji komentari su se odnosili na temu, tj. na \"Izmjene diskriminatorskog izbornog zakona...\" jer se radi o tome da je BiH jedina zemlja (koliko je poznato) u Evropi gdje se samo određene nacije (u našem slučaju konstitutivne) mogu kandidovati za vlast, dok je to ostalim nacijama nedopustivo i zakonski onemogućeno. Ovakav zakon je zadnji put imao Hitler u 3. rajhu (prije početka 2.S.R-a) kada je Jevrejima, Ciganima i crncima bilo zabranjeno obnašanje bilo kakve javne funkcije. O demokaratiji u BiH i njenom ustavu, kada je navedeno u pitanju, najbolje govori ekspresna presuda suda u Strazburu gdje se još zadugo neće pojaviti ovakav fašističko-diskriminatorski slučaj. Ako neko ne želi da bude niti Bošnjak, ni Hrvat, ni Srbin, nego jednostavno Bosanac ili Hercegovac (a zemljla nam se zove BiH), on se jednostavno ne može ni javno izjasniti kao Bosanac ili Hercegovac, a kao takav kamoli kandidovati za neki nivo vlasti. Zemlja se zove BiH,a u njoj se ne možeš izjasniti kao B ili H.
@ralista - hajde prvo pročitaj šta sam napisao, pa sam zaključi kakve veze ima ovo što si napisao sa mojin pretohdnim komentarima. 1. \"..-IRAK,AVGANISTAN,PAKISTAN itd.\" - govorimo o evropskoj deklaraciji ljudskih prava i pravo svakog čovjeka na podjednaka prava pogledati kartu Evrope i Azije 2.\" Islam koji je dominantan u najvecem dijelu BiH\" - kako može Islam biti dominantan u najvećem djelu bih kad samo RS zauzima 47%(gdje su većina pravoslavci) teritorije BiH, 2% Distrikt Brčko, au FBiH (51%) je jedan dio nastanjen Hrvatima (rimokatolicima) U BiH je (ovo je svima, osim izgleda tebi opšte poznato, dominantno kršćanstvo/hrišćanstvo - jer je rimokatolika i pravoslavaca skupa više nego muslimana) - pogledati statističke podatke
@ realista - \"...Mozda se zalaze za Sejdu cije sunarodnike Francuska protjeruje zbog njihovog nepostovanja Francuskih zakona...\" Opet demonstriraš neinformisanost: Romi nisu prekršili nikakve zakone ulaskom i boravkom u Francuskoj, nego je njihova deportacija odluka francuskih vlasti, i koja po izvještaju evropske komisije za ljudksa prava nema nikakvu pravnu osnovu. 3. \"..Narode biraj svoje pa kakvi da su,bolji su za tvoju buducnost od onih drugih sto ne vise mrze no vole j...\" - možda poslije ovakvih gluposti nije ni čudo što je BiH tu gdje jeste, jer jadno je društvo gdje svi ramišlaju KOLEKTIVNO ! Vjerovatno si mislio UPRAVO na Njemačku pod HItlerom, jer su i oni razmišljali ovako \"Bolje NAŠ, pa kakv god da je\". ili možda na Sjevernu Koreju. Za ovo nabrajanje BH gradova, takodjer nemam komentara. Pa Cazin je i prije rata bio preko 95% nasljeljen Bošnjaciam - o kakvoj ti multietničnosti tu pričaš ?!! Još jednom - više čitanja, a manje kafenisanja.
@realista 1. \"...zauzima za nekog tamo za BiH nebitnog karijeristu BiH ambasadora u Svicarskoj izabranog po kljucu ostalih BiH naroda kojih je manje u BiH no Kineza\" - morgao bi i ti malo koji dan preskočiti Avaz i pročitati evropsku po velju o dljudskim pravima. Taman da je jedan eskim u BiH on ima pravo da se kandiduje na svakom nivou vlasti u BiH i niko mu to pravo ne može osporiti. Ne odlučuješ TI niti TEBI slični kakva prava imaju VAŠI konstitutivni narodi nego povelja o ljudskim pravima, ali obzirom da ti VJEROVATNO nisi mrdnuo dalje od Makarske (ljeti) nije ni čudo što iznosiš takve gluposti koji su čisti rezultat neinformisanosti, neznanja i predrasuda. Pogledaj malo spisak kandidata za njemački Bundestag pa ćeš naći i crnce iz Gane koji su u kandidati.
A šta je sa šovinistima i stranim plaćenicima poput SDP-a i Njihove Stranke? @ realista - brabonjćiću dodikov, fakat si dosadan... svak se češe gdje ga svrbi, za mržnju prema srbima ste sami odgovorni i nemate pravo žalbe sljedećih 50 godina, baš kao što ni Nijemci nisu imali to pravo zbog svega što su pod Hitlerom učinili.
Nacionalne stranke nakon ovih izbora treba zabraniti ustavom!