{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjenama ustava do trećeg potpredsjedničkog mjesta

F
15.11.2010. u 15:46
0
1
Izmjenama ustava do trećeg potpredsjedničkog mjesta
0
Izmjenama ustava do trećeg potpredsjedničkog mjesta
Igor Radojičić (Foto: Arhiv)
Novoizabrani predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić potvrdio je da će biti pokrenuta inicijativa za izmjene Ustava RS-a da bi se uvela i treća funkcija potpredsjednika entitetskog parlamenta.
Snježana Božić iz reda Srba i Ramiz Salkić iz reda Bošnjaka izabrani su danas za potpredsjednike Narodne skupštine RS-a u novom sazivu, dok u novom rukovodstvu Narodne skupštine RS-a prvi put od usvajanja ustavnih promjena o konstitutivnosti svih naroda na teritoriji cijele BiH, neće biti predstavnika hrvatskog naroda.

“Zbog raznih komplikacija koje su se dešavale odlučili smo se danas da izaberemo dva potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, a da se u narednom periodu pokrene inicijativa za izbor trećeg potpredsjednika", rekao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Najavio je i da će na narednoj sjednici parlamenta, kao prva tačka dnevnog reda, biti stavljen prijedlog za pokretanje promjena Ustava RS-a da bi bio omogućen izbor još jednog potpredsjednika Narodne skupštine RS-a iz reda Hrvata.

Komentirajući funkcioniranje Vlade RS-a u narednom periodu budući da je Milorad Dodik danas položio svečanu zakletvu čime je stupio na dužnost predsjednika RS-a, Radojičić je rekao da Vlada radi u tehničkom mandatu i da imaju dva potpredsjednika koji mogu obavljati posao.

“Želimo da se što prije završi izbor nove vlade RS-a i da taj djelimični vakuum popunimo", rekao je Radojičić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: