BiH
12

Izložba zeničkih fotoreportera "Hvala vam, Zmajevi"

Klix.ba
Zmajevi (Foto: Haris Badžić)
Zmajevi (Foto: Haris Badžić)
U Muzeju grada Zenice će u četvrtak, 3. jula sa početkom od 19 sati biti otvorena izložba novinskih fotografija "Hvala vam, Zmajevi" na kojoj će svoje fotografije predstaviti devet zeničkih fotoreportera, među kojima i fotoreporter Klix.ba Elmedin Mehić.

Izložba predstavlja put Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Brazil, a fotografije su nastale tokom kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo. Svoje radove na izložbi će predstaviti dopisnici bh. medijskih printanih i elektronskih medija i to: Muhamed Tunović, Almir Alić, Mirza Subašić, Benaris Mahmić, Elmedin Mehić, Haris Badžić, Ismir Sačak, Kenan Uzunović i Dado Ruvić.

Na ovaj način zenički fotoreporteri se žele zahvaliti Zmajevima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazil, na dosadašnjim rezultatima, ali svakako i poželjeti im sreću u kvalifikacijskim utakmicama za Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj.

Naša reprezentacija će u kvalifikacijama snage odmjeriti sa Belgijom, Izraelom, Kiprom, Andorom i Velsom, a domaće utakmice će Zmajevi odigrati na stadionu Bilino Polje u Zenici.