Kultura
221

Večeras u galeriji Black Box: Izložba fotografija Harisa Memije "Zmajevi i fanovi"

Klix.ba
Poznati bh. fotograf Haris Memija koji trenutno radi za jednu od najjačih svjetskih agencija, Xinhua News Agency, izložit će svoje fotografije u okviru izložbe "Zmajevi i fanovi" koja će se održati u sarajevskoj galeriji Black Box večeras.

Riječ je o fotografijama bh. reprezentativaca sa priprema prije odlaska u Brazil, a njegova foto priča će biti objavljena i u Saudi Aramco World magazinu za izdanje juli/august 2014.

"Ideja je došla naglo i neočekivano. Naime, tokom rada sam vidio da već imam puno dobrih fotografija i da bi bila šteta to ne pokazati javnosti, prije svega jer se BiH prvi put u svojoj historiji kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo i samim tim je porasla zainteresovanost svih Bosanaca o svemu što se tiče naše reprezentacije. Koncept izložbe je da se otvori uoči samog početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, samo par sati prije prve utakmice između Brazila i Hrvatske", rekao je Memija.

Naslov izložbe je "Zmajevi i fanovi" jer je osim fotografiranja naših reprezentativaca snimao i ljude koje su pratili pripreme, tj. treninge u Sarajevu i utakmicu u Gradačcu.

"Ovo smatram ne samo kulturnim događajem i promocijom sporta, već i jednim pozitivnim političkim događajem, jer znamo da su, metaforički rečeno, naši "zmajevi" naši najbolji ambasadori. Puno sam doživio lijepih trenutaka tokom rada i druženja s našim reprezentativcima i mislim da bi to moglo biti interesantno prenijeti konzumentima vaših medija", kazao je Memija.

Za sve izjave Memija će biti dostupan medijima od 18:30 sati, a otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati.