{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izlet članova NVO Altruista "Svjetlo“ na Čavljak

S
8.5.2011. u 09:23
0
4
Izlet članova NVO Altruista "Svjetlo“ na Čavljak
0
Jedanaset članovi NVO altruista "Svjetlo“ sa dva asistenta, u subotu su boravili na planini Čavljak i bili gosti PSD Centar u njihovom planinarskom domu.
Mladi s umanjenim sposobnostima, nakon dolaska minibusom do platoa Barice, pješačili su do planinarskog doma PSD Centar, oko 3 sata obilazili planinu Čavljak i uživali u prirodnim ljepotama i pogledima na Sarajevo. Od domaćina bili su počašćeni čajem i ručkom a zajedno sa ostalim planinarima uživali u pjesmi i cjelodnevnom druženju.

"Na planini Čavljak održan je tradicionalni uranak, cjelodnevno druženje, a 8 ekipa planinarskih smučarskih društvava iz Bosne i Hercegovine se takmičilo u orjentacionom kretanju. Naši članovi bili su učesnici tog događaja koji se održava u okviru manifestacije Dani Općine Centar. Za nas je ovakva akcija od značaja jer uključuje mlade s umanjenim sposobnostima u sve društvene aktivnosti a događaj u okviru kampanje 'Buđenje s proljeća 4' koju naša organizacija pokreće početkom proljeća ima za cilj bolju društvenu prihvatljivost osoba s umanjenim sposobnostima“, izjava je Harisa Čauševića, izvršnog direktora NVO altruista "Svjetlo“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: