{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca pomažu siromašne

S
19.5.2011. u 09:15
0
6
Djeca pomažu siromašne
0
Djeca pomažu siromašne
NVO altruista "Svjetlo", polaznici radionice "ArT LiNe", učestvovali su na humanitarnoj manifestaciji "Djeca pomažu siromašne", koja je održana 18. maja, i prodajom ručno izrađenih radova prikupili 231 KM, te se tako pridružilo drugima koji su dali doprinos u prikupljanju novca za nabavku vozila za Caritasovu narodnu kuhinju u Sarajevu, "Jelo na kotačima".
"Veoma mi je drago da smo mogli učestvovati u humanitarnoj akciji i pomoći siromašnima. Sa kolegama u art radionici stvarali smo ručne radove: ukrasne šolje, sapune, svijeće, ogrlice, ramove, čestitke... i to smo prodavali. Zadovoljni smo što su građani kupovali naše radove i što smo novac donirali u humanitarne svrhe. Pokazali smo da svi možemo biti korisni", izjavio je Emir Mališević, član NVO altruista "Svjetlo".


Centar Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo i dječiji vrtić "Sveta obitelj" organizovali su humanitarni koncert "Djeca pomažu siromašne", koji ima za cilj prikupljanje novca za nabavku vozila za Caritasovu narodnu kuhinju u Sarajevu.

Na humanitarnom koncertu nastupili su: Ivan Mikulić, Jacques Houdek, KUD Podmilačje - Jajce, Klapa Bjelovar, Zbor vrtića "Sveta obitelj", Klapa Dobrkovići - Široki Brijeg, Zbor Opće realne gimnazije KŠC-Sarajevo, Tamburaški sastav Franjevačke klasične gimnazije - Visoko i Tamburaški sastav Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa - Sarajevo.


Za svoj aktivizam, toleranciju, razumijevanje, solidarnost riječi zahvalnosti mladima s umanjenim sposobnostima su uputili direktor Caritasa, vlč. Mirko Šimić, i direktorica dječijeg vrtića "Sveta obitelj", sestra Kata Ostojić. Mladi su također nagrađeni paketom slatkiša, a nakon završetka manifestacije imali su priliku uz večeru družiti se sa učesnicima koncerta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: