{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca pomažu siromašne

S
19.5.2011. u 09:15
0
6
Djeca pomažu siromašne
0
Djeca pomažu siromašne
NVO altruista "Svjetlo", polaznici radionice "ArT LiNe", učestvovali su na humanitarnoj manifestaciji "Djeca pomažu siromašne", koja je održana 18. maja, i prodajom ručno izrađenih radova prikupili 231 KM, te se tako pridružilo drugima koji su dali doprinos u prikupljanju novca za nabavku vozila za Caritasovu narodnu kuhinju u Sarajevu, "Jelo na kotačima".
"Veoma mi je drago da smo mogli učestvovati u humanitarnoj akciji i pomoći siromašnima. Sa kolegama u art radionici stvarali smo ručne radove: ukrasne šolje, sapune, svijeće, ogrlice, ramove, čestitke... i to smo prodavali. Zadovoljni smo što su građani kupovali naše radove i što smo novac donirali u humanitarne svrhe. Pokazali smo da svi možemo biti korisni", izjavio je Emir Mališević, član NVO altruista "Svjetlo".


Centar Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo i dječiji vrtić "Sveta obitelj" organizovali su humanitarni koncert "Djeca pomažu siromašne", koji ima za cilj prikupljanje novca za nabavku vozila za Caritasovu narodnu kuhinju u Sarajevu.

Na humanitarnom koncertu nastupili su: Ivan Mikulić, Jacques Houdek, KUD Podmilačje - Jajce, Klapa Bjelovar, Zbor vrtića "Sveta obitelj", Klapa Dobrkovići - Široki Brijeg, Zbor Opće realne gimnazije KŠC-Sarajevo, Tamburaški sastav Franjevačke klasične gimnazije - Visoko i Tamburaški sastav Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa - Sarajevo.


Za svoj aktivizam, toleranciju, razumijevanje, solidarnost riječi zahvalnosti mladima s umanjenim sposobnostima su uputili direktor Caritasa, vlč. Mirko Šimić, i direktorica dječijeg vrtića "Sveta obitelj", sestra Kata Ostojić. Mladi su također nagrađeni paketom slatkiša, a nakon završetka manifestacije imali su priliku uz večeru družiti se sa učesnicima koncerta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: