Humanitarni koncert
0

U Domu mladih pjevaju Al Dino, Laka i Mirela, Adnan Šaran, Elvis J. Kurtović...

Sarajevo-x.com
Učenici trećih razreda Treće gimnazije u Sarajevu zajedno sa ostalim srednjim školama u četvrtak, 5. maja, organizirat će humanitarni koncert u hramu mladosti, Domu mladih u Sarajevu, sa početkom u 19.30 sati i to nakon uspješnog učešća u realiziranju projekta “Volontiraj-kreditiraj” u organizaciji Infohousea.

Mladi ljudi, svjesni snage svoga znanja i plemenitosti srca, potrebe za vizijom i dobrim djelom, Farah Hadžiabdić, Nikola Trivković, Nerma Crnovršanin, Lejla Fejzić, Edin Mešić, Amar Sijerčić i njihovi prijatelji, uz pedagogicu Maricu Jelin, organizuju humanitarni koncert i pozivaju svoje sugrađane da zajedno sa njima veličaju ljudsku humanost, šireći svojim humanim djelima dobrotu.

Nakon što se sarajevske gimnazije, ali i ostale srednje škole predstave svojim programima, uslijedit će kviz znanja i spretnosti, a najuspješniji učenici bit će i nagrađeni. Svjesni humanosti i same važnosti podrške mladih ljudima, najavljeni gosti iznenađenja odazvali su se pozivu kako bi svojom svirkom pomogli u prikupljanju sredstava.

Ulaznica za ovaj humanitarni koncert koštat će 2 KM, a sav prikupljeni novac bit će upućen Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Narodnoj kuhinji CK FBiH.

Na humanitarnom koncertu nastupit će Al Dino, Laka i Mirela, Dado Čaušević, Adnan Šaran iz grupe "Skroz", Almas iz grupe "Erogene zone", Emir i grupa "Frozen Camels" te Elvis J. Kurtović, koji su svojim prisustvom odlučiti podržati humani čin sarajevskih srednjoškolaca.