|

Dodjela nagrada "Bh. volonterski poduhvat 2010"

Dodjela nagrada "Bh. volonterski poduhvat 2010"
0
F
FENA
12.2.2011. u 08:30
0
komentara
0

dijeljenja
Dodjela nagrada "Bh. volonterski poduhvat 2010"
NVO altruista "Svjetlo" organizira svečanost u povodu dodjele nagrada "Bh. volonterski poduhvat 2010" za najbolje volonterske akcije u Bosni i Hercegovini.
Svečanost će biti održana u subotu u hotelu "Holiday Inn" u Sarajevu. Dolazak su potvrdili predstavnici nominiranih volonterskih akcija iz Tuzle, Gračanice, Ljubinja, Nevesinja, Žepča, Busovače, Ilidže, Pala, Rudog, Sarajeva.

Na početku svečanosti bit će ugašena svjetla a prisutnima će prije ulaska u dvoranu biti podijeljeni privjesci-svjetiljke koje će upaliti. Tako će na simboličan način upaliti svjetlo jer su svojim volonterskim radom unijeli 'svjetla' i 'obasjali mnoge duše'.

Planirano je da priznanja budu uručena svim volonterskim akcijama, a tri najbolje u kategoriji kolektiv i tri najbolje u kategoriji pojedinac dobit će plakete i novčane nagrade.

U umjetničkom dijelu program nastupit će: kantautor i pjevač Eldin Huseinbegović, Muški vokalni ansambl Bassett pod vodstvom profesorice Sanje Arnautović, Katarina Sullivan i Sabina Talić, učenice Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" u klasi profesorice Marijane Perković, federalne prvakinje u sviranju klavira četvororučno.

Projekt je sufinansiralo Ministartsvo civilnih poslova BiH, a podržali su ga predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić, Općina Novi Grad i hotel Holiday Inn, koji je obezbjedio gratis dvoranu za svečanost, saopćeno je iz NVO "Svjetlo".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.