Sarajevo
0

Dodjela nagrada "Bh. volonterski poduhvat 2010"

FENA
NVO altruista "Svjetlo" organizira svečanost u povodu dodjele nagrada "Bh. volonterski poduhvat 2010" za najbolje volonterske akcije u Bosni i Hercegovini.

Svečanost će biti održana u subotu u hotelu "Holiday Inn" u Sarajevu. Dolazak su potvrdili predstavnici nominiranih volonterskih akcija iz Tuzle, Gračanice, Ljubinja, Nevesinja, Žepča, Busovače, Ilidže, Pala, Rudog, Sarajeva.

Na početku svečanosti bit će ugašena svjetla a prisutnima će prije ulaska u dvoranu biti podijeljeni privjesci-svjetiljke koje će upaliti. Tako će na simboličan način upaliti svjetlo jer su svojim volonterskim radom unijeli 'svjetla' i 'obasjali mnoge duše'.

Planirano je da priznanja budu uručena svim volonterskim akcijama, a tri najbolje u kategoriji kolektiv i tri najbolje u kategoriji pojedinac dobit će plakete i novčane nagrade.

U umjetničkom dijelu program nastupit će: kantautor i pjevač Eldin Huseinbegović, Muški vokalni ansambl Bassett pod vodstvom profesorice Sanje Arnautović, Katarina Sullivan i Sabina Talić, učenice Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić" u klasi profesorice Marijane Perković, federalne prvakinje u sviranju klavira četvororučno.

Projekt je sufinansiralo Ministartsvo civilnih poslova BiH, a podržali su ga predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić, Općina Novi Grad i hotel Holiday Inn, koji je obezbjedio gratis dvoranu za svečanost, saopćeno je iz NVO "Svjetlo".