Helsinški komitet za ljudska prava
0

Izlaskom na izbore kreiramo svoju budućnost

SRNA
Helsinški komitet za ljudska prava u BiH apelovao je na građane da iskoriste priliku i na predstojećim izborima glasaju za one za koje vjeruju da će im na prvom mjestu biti interesi građana i BiH i tako budu kreatori vlastite i budućnosti svoje djece.

"Nema demokratije bez izbora, a da bi izbori bili odraz volje svih građana BiH, pozivamo vas da iskoristite svoje demokratsko pravo, da izađete na izbore i glasate. Umjesto bojkota izbora, bojkotujmo one koji su obećavali, a ništa nisu uradili", navodi se u pozivu Helsinškog komiteta.

Helsinški komitet je apelovao na građane da vode računa da li su ljudi kojima će dati svoj glas istinski opredijeljeni za izgradnju ozbiljne i odgovorne zemlje, koja će biti na dobrobit svih, a ne samo političkim oligarhijama.

Građanima je upućen i apel da uočene nepravilnosti, izborne manipulacije i prevare na biračkim mjestima ili tokom prebrojavanja glasova prijave nadležnim organima za provođenje izbora.

Isto će činiti i akreditovani posmatrači Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH koji će obilaziti glasačka mjesta širom BiH, dodaje se u saopštenju.