BiH
4

Izgradnja kanalizacione mreže u ulici Amira Krupalije u Buča Potoku

Klix.ba
U ulici Amira Krupalije u novogradskom naselju Buča Potok u toku je izgradnja separatne kanalizacione mreže u dužini od 200 metara. Za te radove iz ovogodišnjeg budžeta Općine Novi Grad izdvojene su 134.400 konvertibilnih maraka.

Planirano je da se izvrši prikupljanje i odvodnja otpadnih i oborinskih voda iz dijela naselja Buča Potok, koje gravitira ulici Amira Krupalije, a uradiće se kilometar i po mreže za prikupljanje oborinske vode i kilometar i 360 metara fekalne mreže.

Prema riječima Džeme Kardaša, šefa gradilišta firme Mibral, radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i trebali bi biti završeni za desetak dana, ukoliko vremenski uvjeti budu zadovoljavajući. U proteklom periodu su urađeni mašinski iskopi, a položene su i cijevi za oborinsku i fekalnu odvodnju u dužini od oko 90 metara.

Izgradnja kanalizacione mreže u ovom dijelu Novog Grada od velikog je značaja za stanovnike navedenog naselja, gdje više od deset godina postoji potreba za izgradnjom kanalizacione mreže.

Prvom fazom projekta planirano je da se uradi 200 metara mreže, dok će se preostali dio mreže raditi u narednom periodu, a novoizgrađena kanalizaciona mreža bit će povezana sa ulicom Hameda Hodovića.

Realizacijom ovog projekta, stanovnicima navedenih ulica konačno će po prvi put biti omogućeno priključenje stambenih objekata na legalni kanalizacioni sistem, saopćeno je iz Općine Novi Grad.