FOTO
/
Izgradnja biblioteke u Kampusu UNSA počinje sredinom godine

Klix.ba
7.2.2013. u 13:23
0
29
Izgradnja biblioteke u Kampusu UNSA počinje sredinom godine
0
Izgradnja biblioteke u Kampusu UNSA počinje sredinom godine
Izgradnja biblioteke u Kampusu Univerziteta u Sarajevu počet će polovinom 2013. godine, rečeno je danas na susretu glavnog koordinatora projekta prof. dr. Faruka Čaklovice s ministrom za visoko obrazovanje Kraljevine Saudijske Arabije Khaledom M. al-Ankaryjem.
Al-Ankary je naglasio spremnost za saradnju, posebno u području visokog obrazovanja kao veoma važnog segmenta svakog društva za progres, mir i prosperitet.

Susret rektora Čaklovice i saudijskog ministra Al-Ankaryja Susret rektora Čaklovice i saudijskog ministra Al-Ankaryja

Kako je od ranije poznato, Univerzitetska biblioteka će biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u regiji, a vrijednost je procijenjena na 17,5 mil eura (35 miliona maraka), što do sada predstavlja najveći grant ove vrste.

Foto: UNSA.ba Foto: UNSA.ba

Projekt buduće Univerzitetske biblioteke zasniva se na master planu novog kampusa Univerziteta u Sarajevu iz 2001. godine. Lokacija kampusa je bivša kasarna iz perioda osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini koja se danas nalazi na rubu historijskog dijela grada Sarajeva iz austrougarskog perioda.

Foto: UNSA.ba Foto: UNSA.ba

Master planom Univerzitetska biblioteka je pozicionirana na glavnoj osi kampusa pored zgrade rektorata, čime dobija značajan i dominantan položaj.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: