Centralni skup SDA u Zetri
0

Izetbegović: "SDA, s Božijom pomoći, pobjeđuje"

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije, na kojem su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima u BiH, održan je večeras u sarajevskoj Zetri.

Predsjednik Stranke Sulejman Tihić je kazao da “večeras potvrđujemo dosljednost kontinuiteta politike SDA trasirane borbom za našu jedinu domovinu BiH. Također, potvrđujemo odlučnost da zaustavimo sve pokušaje nasrtaja na našu zemlju i narod”.

“Vrijeme je pokazalo - kada je bila jaka SDA, bila je jaka i jačala BiH”, kazao je Tihić.

Nažalost, dodao je, vrijeme je također pokazalo - kada su na političkoj sceni dominirale drukčije politike - tzv. Alijansa za promjene i parola '100 posto BiH', Bosna i Hercegovina je bila slaba ili stagnirala.

“I ne samo stagnirala, već su dugo prisutni otvoreni pozivi i pokušaji za secesiju RS na jednoj, i uspostavu trećeg entiteta sa Mostarom kao stolnim gradom na drugoj strani. Nema otcjepljenja, nema trećeg entiteta! To nisu mogli ostvariti ni Tuđman i Milošević, neće ni ovi sada! Mi im to nećemo dozvoliti”, poručio je Tihić.

Istaknuo je da će Bosna i Hercegovina uvijek biti ono što je bila tokom svoje hiljadugodišnje historije - država dobrih i ponosnih ljudi - Bosanaca i Hercegovaca!

Zato nam je, kazao je, potrebna jaka SDA, potrebna nam je ubjedljiva pobjeda!

Tihić je pozvao prisutne da glasaju za Šefketa Hafizovića “jer je ubjedljivo najbolji od svih kandidata za potpredsjednika entiteta RS”. On je umjeren i realan političar sa respektabilnim političkim i životnim iskustvom.

“Večeras želim da kažem za koga ću ja glasati. I vas pozivam da glasate za Bakira Izetbegovića! Bakir Izetbegović je čovjek dijaloga i dogovora koji je naučio da se u BiH samo tako mogu rješavati problemi i ići naprijed. Uz njega stoji SDA - najjača bh. politička stranka sa najboljim međunarodnim ugledom. Izborom Bakira Izetbegovića, Predsjedništvo BiH će ponovno postati mjesto dijaloga i rješavanja, a ne stvaranja problema. Pozivam vas da glasate za SDA i njene ostale kandidate. Glas za SDA je vaš glas za BiH”, poručio je Tihić.

“Izbori su prekosutra, ali, koliko vidim, rezultati su jasni - SDA, s Božijom pomoći, pobjeđuje”, kazao je u svom obraćanju kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Po njegovim riječima, ovo su izbori koji će odrediti budućnost naše zemlje i budućnost naše djece.

“Narod zna na koga se može osloniti kad je teško. Jer narod zna ko je, prije 20 godina, otvorio prostor demokratiji u BiH. Narod zna i ko je organizirao odbranu zemlje protiv nemjerljivo jačih neprijatelja. Narod zna i ko je godinama vodio reformske procese u zemlji”, kazao je Bakir Izetbegović.

Govor je završio riječima svog rahmetli oca Alije Izetbegovića, izgovorenim prije 12 godina na Grepku.

“Ta poruka je, vidjet ćete, vječna: “....Podignimo visoko naše zastave, odbacimo strah i sumnje! Umjesto toga, radimo vrijedno, kako najbolje znamo, svjesni da naš život, i naša smrt, pa i naša sudbina - nisu u njihovim rukama! U toj vjeri je naša sloboda, naša snaga i, ako Bog da, naša pobjeda!”, kazao je Izetbegović.

Prisutnima su se obratili i kandidati SDA Amor Mašović, Melika Mahmutbegović, Mensur Peljto, Asim Sarajlić, Adil Osmanović i Šefket Hafizović.

Oni su, između ostalog poručili da je glas za SDA, glas za bolju budućnost svih nas.

“Sa jakom SDA cijela BiH”, poručeno je sa večerašnjeg skupa.