Sulejman Tihić
0

"Iza Bakira Izetbegovića stoji najjača stranka"

FENA
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Na predizbornim skupovima Stranke demokratske akcije (SDA) u Čapljini i Stocu brojnim simpatizerima i članovima stranke poručeno je da su ovo najvažniji poslijeratni izbori na kojima će SDA pobijediti, jer niko drugi nema jaku referencu da bi tražio povjerenje građana.

"Nastavljamo s gradnjom brze ceste Stolac - Neum. Ovdje u Stocu i Čapljini se gradi BiH. Nadamo se da će za četiri godine ovdje biti daleko više države BiH i više ljudskih prava i sloboda", kazao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

On je dodao da je SDA narodna, bh. stranka koja se bori za državu BiH i ravnopravnost svih njenih naroda. Poručio je da samo ovakve stranke mogu voditi državu, a ne one što obećavaju 100 posto BiH, a naprave 100 RS-a.

"Za SDA neće biti prava pobjeda ako Bakir Izetbegović ne bude član Predsjedništva BiH. On je najbolji izbor, jer je čovjek umjerene i realne politike, a iza njega stoji najjača i najuglednija stranka u BiH", naglasio je Tihić.

Bakir Izetbegović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, poručio je da ima energiju, političko iskustvo i da je kandidat državotvorne, pobjedničke stranke, koja na svojim listama ima najviše mladih i visokoobrazovanih ljudi, što govori da je ona stranka budućnosti, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.