BiH
129

Izetbegović: SDA ide ka brilijantnoj pobjedi

FENA
U prepunoj sali Doma kulture u Brčkom večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće opće izbore u BiH.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je prisutnima da samo SDA može ispraviti nepravdu prema Bošnjacima u Brčko Distriktu.

"Kad je u pitanju odbrana Brčkog, povratak izbjeglih u Brčko, SDA je tu dala najveći doprinos. Vrijeme je da se SDA vrati na ovo područje", naglasio je Izetbegović.

Istakao je da je vrijeme da SDA odnese pobjedu na predstojećim izbore, jer oni koji su proteklih osam godina od naroda dobili šansu, nisu uradili ono što se od njih očekivalo.

"Interesovanje naroda za SDA i dolasci na masovne skupove su jasan pokazatelj da SDA ide ka brilijantnoj pobjedi", kazao je Izetbegović, te naglasio da su tri prioriteta SDA u narednom periodu, a to su stabilnost i jačanje države BiH, garantiranje sigurnosti građanima i investitorima, te jačanje ekonomije BiH.

Podsjetio je da su međunarodni odnosi i oružane snage u nadležnosti Predsjedništva BiH, ali da je koristio veze u svijetu i doveo investicije u BiH.

Prisutnima se obratio i Esed Kadrić, predsjednik organizacije SDA Brčko Distrikta koji je istakao ulogu SDA za očuvanje Brčko Distrikta u protekle dvije godine.

"Mi nemamo alternativu. Kad god se narod udalji od SDA, oslabi i država. Moramo podržati SDA, jer kad god je bila jaka SDA, bila je jaka i BiH", kazao je Kadrić, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.