BiH
959

Izetbegović: SDA će platiti advokate da pomognu uhapšenim povratnicima u RS-u

FENA
Bakir Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Povodom hapšenja povratnika na području Srebrenice Stranka demokratske akcije održala je danas hitnu sjednicu Kolegija, dok je član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović napravio niz kontakata s ljudima na terenu. To je danas potvrdio Izetbegović novinarima u Sarajevu, kojom prilikom je istakao da je SDA svoje funkcionere poslala na teren, koji će otići do porodica.

"Samo advokati mogu doći do onih koji su optuženi i tu će stvar podržati SDA u smislu da se plate advokati da dođu i da vidimo šta se dešava sa ljudima koji su zatvoreni", naglasio je Izetbegović.

Mišljenja je da je policija Republike Srpske itekako prešla svoje nadležnosti, a što se tiče sumnji na terorizam ističe da se time trebaju baviti ovlaštene agencije.

"Tu stvar ćemo istjerati načistac. Bit ćemo aktivni na tome da se na vrijeme zaustavi neki razvoj događaja, koji prijeti u BiH. SDA je spremna biti prva u obračunu s terorizmom u kreiranju mehanizama, koji mogu zaustaviti eventualne terorističke akte u BiH, ali nećemo dopustiti da se pod agendom borbe protiv terorizma maltretiraju povratnici i da se plaši i zaustavlja proces povratka", poručio je Izetbegović.