Susreti
0

Izetbegović primio predstavnike udruženja iz Sandžaka

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je delegaciju Udruženja građana BiH porijeklom iz Sandžaka, koju je predvodio general Ramiz Dreković, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.

U srdačnom razgovoru, delegacija Udruženja je čestitala Izetbegoviću izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH i informisala ga o dosadašnjem radu te ciljevima Udruženja u budućnosti. Istakli su da je cilj Udruženja, prije svega, briga o statusu Bošnjaka koji su porijeklom iz Sandžaka, a danas su građani Bosne i Hercegovine, ali i Bošnjaka u samom Sandžaku, odnosno Republici Srbiji i Republici Crnoj Gori.

Izetbegović je rekao da ima potpuno razumijevanje za specifične potrebe populacije koju okuplja ovo udruženje, te da će u svom radu posebnu pažnju posvetiti i tim pitanjima. Konstatovano je da se u pogledu zaštite prava Bošnjaka u Sandžaku napredak može postići kroz intenziviranje odnosa sa Republikom Srbijom, kao i ubrzan evropski put Republike Srbije, na kojem će se Vlada ove susjedne zemlje morati posvetiti i punoj zaštiti prava Bošnjaka u Sandžaku.