|

Izetbegović primio predstavnike udruženja iz Sandžaka

Izetbegović primio predstavnike udruženja iz Sandžaka
0
S
Sarajevo-x.com
29.11.2010. u 17:17
5
komentara
0

dijeljenja
Izetbegović primio predstavnike udruženja iz Sandžaka
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je delegaciju Udruženja građana BiH porijeklom iz Sandžaka, koju je predvodio general Ramiz Dreković, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.
U srdačnom razgovoru, delegacija Udruženja je čestitala Izetbegoviću izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH i informisala ga o dosadašnjem radu te ciljevima Udruženja u budućnosti. Istakli su da je cilj Udruženja, prije svega, briga o statusu Bošnjaka koji su porijeklom iz Sandžaka, a danas su građani Bosne i Hercegovine, ali i Bošnjaka u samom Sandžaku, odnosno Republici Srbiji i Republici Crnoj Gori.

Izetbegović je rekao da ima potpuno razumijevanje za specifične potrebe populacije koju okuplja ovo udruženje, te da će u svom radu posebnu pažnju posvetiti i tim pitanjima. Konstatovano je da se u pogledu zaštite prava Bošnjaka u Sandžaku napredak može postići kroz intenziviranje odnosa sa Republikom Srbijom, kao i ubrzan evropski put Republike Srbije, na kojem će se Vlada ove susjedne zemlje morati posvetiti i punoj zaštiti prava Bošnjaka u Sandžaku.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...