BiH
0

Izetbegović primio delegaciju Bošnjaka Sandžaka

Sarajevo-x.com
Profesor Dudić je ovom prilikom čestitao članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH, izrazivši nadu u uspjeh njegovog predstojećeg mandata.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj političkoj situaciji u regiji, s posebnim osvrtom na položaj Bošnjaka Sandžaka. Članovi delegacije iz Sandžaka su ovom prilikom iskazali nezadovoljstvo ukupnim položajem Bošnjaka Sandžaka, a posebno tretmanom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Islamske zajednice u Sandžaku, te Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Zamolili su gospodina Izetbegovića da uloži posebne napore u rješavanje ovih otvorenih pitanja, koja su veoma značajna za stanovništvo te regije.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio je za čestitku koja mu je upućena ovom prilikom, te izrazio spremnost da pomogne rješavanju pomenutih pitanja, na način koji slijedi evropske norme i najbolju praksu.

Gospodin Izetbegović je i ovom prilikom pozvao na jedinstveno relevatnih bošnjačkih političkih faktora Sandžaka kad je riječ o osnovnim pravcima djelovanja, jer svaki drugi pristup dodatno usložnjava stanje u kojem se ta regija nalazi.