{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović primio borce, poziv za uklanjanje krsta sa Zlatišta

23.9.2014. u 16:03
6
95
Izetbegović primio borce, poziv za uklanjanje krsta sa Zlatišta
6
Izetbegović primio borce, poziv za uklanjanje krsta sa Zlatišta
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je delegaciju Koordinacionog odbora boračkih organizacija, saveza i udruženja Federacije Bosne i Hercegovine, u kojoj su bili predsjednik Suad Kulosman, Željko Panić i Kadrija Škrijelj.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u zemlji i problemima boračke populacije. Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja FBiH zahvalili su predsjedavajućem Izetbegoviću za kontinuiranu brigu koju vodi o ovoj populaciji, uz očekivanja da će imati njegovu podršku i u narednom mandatu. Također, izrazili su nadu da će vlast koja će biti formirana nakon oktobarskih izbora na najbolji način zakonski urediti oblast boračkih prava i zaštite. Borci posebno podržavaju ekonomski program predsjedavajućeg Izetbegovića i njegova zalaganja u privlačenju novih investicija, te pokretanja projekata koji omogućavaju novo zapošljavanje.

Predsjedavajući Izetbegović podržao je zahtjeve boračkih udruženja i istaknuo da i on i Stranka demokratske akcije uvijek u vrh prioriteta svog programa i djelovanja stavljaju brigu o demobilisanim borcima, RVI i šehidskim porodicama, te da će tako biti i ubuduće.

Predsjedavajući Izetbegović i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja FBiH pozvali su nadležne institucije da hitno uklone krst sa Zlatišta. Upozorili su da se radi o zlonamjernoj nacionalističkoj provokaciji koja vrijeđa žrtve opsade, njihove porodice i sve dobronamjerne građane Sarajeva i BiH. Posebno neprihvatljivim ocijenjena je zloupotreba vjerskog simbola u svrhu izazvanja međunacionalne mržnje, te podizanja tenzija koje mogu dovesti do pogoršanja sigurnosne situacije u zemlji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: