{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH organizirala razgovor s građanima i građankama Sarajeva

F
21.9.2014. u 18:41
101
15
Stranka za BiH organizirala razgovor s građanima i građankama Sarajeva
101
Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo je u sklopu redovnih aktivnosti u subotu održalo javnu tribinu „Razgovor sa građankama i građanima Kantona Sarajevo“.
Tom prilikom, šetajući ulicom Ferhadija, od Baščaršijskog trga do platoa BBI centra, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić i kandidati za Parlament FBiH i Skupštinu Kantona Sarajevo su strpljivo odgovarali na mnogobrojna pitanja prisutnih građana i građanki ističući opredeljenje Stranke za Bosnu i Hercegovinu u borbi za cjelovitu BiH, na putu ka potrebnim reformama i Evropskoj uniji.

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić je tom prilikom istakao da građani Kantona Sarajevo zaslužuju pravedniju i društveno odgovorniju Vladu Kantona Sarajevo, te da je i kao građanin Kantona Sarajevo svjestan mnogobrojnih problema glavnog grada i Kantona, od saobraćaja, komunalne infrastrukture i narušene bezbjedonosne situacije, itd.

Komentarišući pitanja građana Sarajeva o današnjem postavljanju krsta na Zlatištu, Jerlagić je oštro osudio postavljanje spomen-krsta, smatrajući taj čin provokacijom i uvredom za sve građane Sarajeva, obzirom na nevino ubijenih 13.000 naših sugrađana, od čega preko 1.600 djece.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtjeva od institucija BiH uklanjane „krsta inata“ i poziva i očekuje od OHR i Visokog predstavnika gosp. Valentina Inzka hitnu reakciju, koja će onemogućiti svaku sličnu provokaciju, a koja je usmjerena ka podizanju međunacionalnih tenzija, jer pomenuti krst nije krst pomena, već krst inata, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: