{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH organizirala razgovor s građanima i građankama Sarajeva

F
21.9.2014. u 18:41
101
15
Stranka za BiH organizirala razgovor s građanima i građankama Sarajeva
101
Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo je u sklopu redovnih aktivnosti u subotu održalo javnu tribinu „Razgovor sa građankama i građanima Kantona Sarajevo“.
Tom prilikom, šetajući ulicom Ferhadija, od Baščaršijskog trga do platoa BBI centra, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić i kandidati za Parlament FBiH i Skupštinu Kantona Sarajevo su strpljivo odgovarali na mnogobrojna pitanja prisutnih građana i građanki ističući opredeljenje Stranke za Bosnu i Hercegovinu u borbi za cjelovitu BiH, na putu ka potrebnim reformama i Evropskoj uniji.

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić je tom prilikom istakao da građani Kantona Sarajevo zaslužuju pravedniju i društveno odgovorniju Vladu Kantona Sarajevo, te da je i kao građanin Kantona Sarajevo svjestan mnogobrojnih problema glavnog grada i Kantona, od saobraćaja, komunalne infrastrukture i narušene bezbjedonosne situacije, itd.

Komentarišući pitanja građana Sarajeva o današnjem postavljanju krsta na Zlatištu, Jerlagić je oštro osudio postavljanje spomen-krsta, smatrajući taj čin provokacijom i uvredom za sve građane Sarajeva, obzirom na nevino ubijenih 13.000 naših sugrađana, od čega preko 1.600 djece.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtjeva od institucija BiH uklanjane „krsta inata“ i poziva i očekuje od OHR i Visokog predstavnika gosp. Valentina Inzka hitnu reakciju, koja će onemogućiti svaku sličnu provokaciju, a koja je usmjerena ka podizanju međunacionalnih tenzija, jer pomenuti krst nije krst pomena, već krst inata, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: