{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović osudio nasilje nad civilima u Gazi

F
18.7.2014. u 18:01
85
26
Izetbegović osudio nasilje nad civilima u Gazi
85
Izetbegović osudio nasilje nad civilima u Gazi
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas palestinskog ambasadora u BiH Khaleda Allatrasha, koji ga je detaljno informirao o izraelskoj agresiji na pojas Gaze, naglasivši da je izraelska vojna kampanja ciljano usmjerena na civilno stanovništvo te da je među palestinskim žrtvama 70 posto djece i starih i iznemoglih osoba.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najoštrije je osudio brutalno nasilje koje Izrael provodi nad palestinskim civilnim stanovništvom u Gazi.

Ovakva upotreba vojne sile Izraela predstavlja najgrublje kršenje svih međunarodnih pravnih normi i standarda. Izrael nema pravo da, pozivajući se na vlastitu odbranu, ubija nedužne palestinske civile i ruši njihova naselja. Lanac nasilja i terora mora prestati. Izraelska okupacija Gaze mora prestati.

Predsjedavajući Izetbegović poziva Izrael da smjesta obustavi vojne operacije u Gazi. Izetbegović poziva međunarodnu zajednicu da se ujedini u osudi zločina koji Izrael čini nad stanovništvom Gaze i djeluje kroz Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bi se hitno zaustavila izraelska agresija na Gazu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: