BiH
573

Izetbegović o zapošljavanju: Brojim koliko je otvoreno novih radnih mjesta

Piše: S. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je zadovoljan brzinom otvaranja novih radnih mjesta, jer je u posljednjih deset mjeseci otvoreno više od 10.000 novih radnih mjesta.

Gostujući u Centralnom dnevniku na televiziji Face, Bakir Izetbegović je istakao kako je zadovoljan brojem otvorenih novih radnih mjesta.

"Brojim koliko je otvoreno novih radnih mjesta zbog svih onih koji su ismijavali da ćemo u četiri godine zaposliti 100.000 radnika. Želim da im dokažemo da se to može ostvariti. Trenutno imamo podatak da je u posljednjih deset mjeseci otvoreno više od 10.000 radnih mjesta", kazao je Izetbegović.

Osim toga, Izetbegović je odnos predsjednika RS-a Milorada Dodika prema odlukama Ustavnog suda BiH i najavama referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Dodik može napraviti referendum kakav hoće, ali neće postići rezultate kakve želi postići. Na kraju će takva politika Dodiku samo proizvesti probleme", naglasio je Izetbegović.

On je također dodao da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nema podršku da koristi Bonske ovlasti, barem ne u onoj mjeri koliko je to imao nekadašnji visoki predstavnik Paddy Ashdown.