BiH
78

Izetbegović: Na tragu smo rješenja

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem o načinima deblokade formiranja Federalne vlade.

Izetbegović je danas novinarima potvrdio da bi se on danas ili sutra trebao susresti s predsjednikom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem da bi se pronašlo rješenje i okončao proces formiranja novog postizbornog saziva Vijeća ministara i Federalne vlade.

"Ne bih govorio o detaljima, ali nakon razgovora sa Čovićem na tragu smo rješenja. Potrebno je još vidjeti da li će se s tim složiti i Komšić", istaknuo je Izetbegović.

Problemi u vezi s formiranjem Federalne vlade pojavili su se nakon što je utvrđeno da nije ispoštovana zastupljenost naroda u toj entitetskoj vladi koji su prethodno predložili predsjednik Federacije BiH i njegov zamjenik.

Izetbegović je odbacio tvrdnje opozicionih stranaka na državnom nivou da su rokovi za formiranje Vijeća ministara istekli 19. marta.