|

Izetbegović, Komšić i Radmanović danas polažu zakletvu

Izetbegović, Komšić i Radmanović danas polažu zakletvu
0
F
FENA
10.11.2010. u 07:46
6
komentara
0

dijeljenja
Izetbegović, Komšić i Radmanović danas polažu zakletvu Foto: Sarajevo-x.com
Centralna izborna komisija BiH danas će uručiti uvjerenja o dodjeli mandata članovima Predsjedništva BiH izabranim na općim izborima, te će oni položiti svečanu zakletvu.
Iz Predsjedništva BiH je najavljeno da će danas biti održana konstitutivna sjednica državnog Predsjedništva. Konstituiranje novog saziva bit će obavljeno u skladu sa zvaničnim rezultatima izbora, koje je objavila Centralna izborna komisija.

Za članove Predsjedništva BiH izabrani su Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Nebojša Radmanović.

Kako je Feni rečeno u CIK-u, 11. novembra je konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a za 15. novembar je zakazana konstituirajuća sjednica Narodne skupštine RS-a, kada će novoizabranim poslanicima biti uručena uvjerenja o dodjeli mandata.

“U kontaktu smo s ostalim organima vlasti i oni će nas obavijestiti o terminima konstituiranja tako da možemo izvršiti uručenje uvjerenja o dodjeli mandata”, kazala je glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.

Prema najavi iz Parlamentarne skupštine BiH, za danas je zakazan radno konsultativni sastanak Kolegija Predstavničkog doma PSBiH i predstavnika političkih stranaka koje će biti zastupljene u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Tema sastanka je dogovor u vezi sa sazivanjem konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...