|

Izetbegović i Erdogan razgovarali o povećanju turskih investicija u BiH

Izetbegović i Erdogan razgovarali o povećanju turskih investicija u BiH
1
F
FENA
7.12.2012. u 11:49
11
komentara
1

dijeljenja
Izetbegović i Erdogan razgovarali o povećanju turskih investicija u BiH
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji se nalazi u radnoj posjeti Republici Turskoj susreo se s premijerom ove zemlje Recepom Tayyiopom Erdoganom
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regijama zapadnog Balkana i Bliskog istoka, s detaljnim osvrtom na trenutne odnose Republike Turske i BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je i ovaj put zahvalio za podršku koju Republika Turska nastavlja pružati Bosni i Hercegovini na različite načine.

Posebna pažnja posvećena je operacionalizaciji ekonomske saradnje dviju zemalja. Sagovornici su, između ostalog, izrazili očekivanje da će biti povećan nivo turskih investicija u BiH i da je potrebno učiniti maksimalne napore da se turski kredit namijenjen povratničkoj populaciji u našoj zemlji iskoristi na najbolji mogući način.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović je ponovio ubjeđenje da dodatna investiranja u bh. ekonomiju pospješuju proces izgradnje povjerenja i stabilnosti. Naglasio je potrebu izgradnje jačih ekonomskih veza dviju zemalja, s obzirom na to da Republika Turska bilježi snažan ekonomski rast i postaje globalni ekonomski faktor.

Na kraju sastanka, premijer Erdogan je ponovio podršku svoje zemlje BiH na njenom evroatlantskom putu, izrazivši nadu u ubrzanje tog procesa. Dodao je da je Republika Turska uvijek spremna pomoći.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će se danas sastati s jednim brojem uglednih poslovnih ljudi iz te zemlje, kao i s predsjednikom Fondacije “Marmara” dr. Akkanom Suverom. Ovi susreti imaju za cilj poboljšanje veza poslovnih zajednica dviju zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...