Reakcija na prozivke
0

Izet Ramić: Nisam naredio uposleniku da sa štićenicima Zavoda Pazarić renovira stan direktora

M. N.
Arhiv (Foto: D. S./Klix.ba)
Arhiv (Foto: D. S./Klix.ba)
Bivši šef Službe za opštetehničke poslove Zavoda Pazarić Izet Ramić demantovao je navode koje je iznijela zastupnica Sabina Ćudić da je svom uposleniku stolaru naredio da zajedno sa štićenicima radi na renoviranju stana bivšeg direktora Zavoda na Grbavici u Sarajevu.
"Odgovorno tvrdim da nikada takvo nešto nisam uradio, jer nisam za to ovlašten, a dokaz da je neistina je da ja nisam nadležan za štićenike Zavoda već Služba socijalne zaštite. S druge strane kao šef OTP-a u to vrijeme Jasmin Fatić nije ovlašten da vozi vozila Zavoda, a kako ga ja mogu poslati negdje da radi bez odobrenja direktora", napisao je u demantiju.

Istakao je kako je riječ o lažnoj izjavi uposlenika Fatića, koju je Sabina Ćudić iskoristila u Parlamentu FBiH, a direktor Zavoda Redžep Salić na konferenciji za novinare u Zavodu.

"Nakon toga se oglasio SDP BiH sa objavom da se odriče bivših čelnika, a sadašnjih uposlenika Zavoda Pazarić, mene Izeta Ramića i Zarfe Dupovac. OO SDP Hadžići je zbog te izjave sazvao hitnu sjednicu u petak 22.11.2019 godine gdje je zatražio od 22 člana OO SDP Hadžići da glasaju za smjenu mene- Izeta Ramića sa pozicije predsjednika UO KCSR Sarajevo i smjenu Zarfe Dupovac sa pozicije člana NO Sarajevošume. Svi članovi OO SDP Hadžići su bili protiv takvog prijedloga. Sa ovom lažnom izjavom Jasmina Fatića nanesena mi je neprocjenjiva šteta u svakom smislu kao i Zavodu Pazarić", zaključio je Ramić.

Podsjetimo, Ćudić je citirala uposlenika Jasmina Fatića koji je u izjavi rekao da je po nalogu šefa Ramić Izeta išao na Grbavicu u direktorov stan, gdje je obavljao poslove rušenja zidova, keramike, stolarije, parketa i odvožnje šuta. Ove navedene radove je, kako je rekao, obavljao u toku radnog vremena, išao je službenim vozilom, te odvozio štićenike u ispomoć.