Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stoku nit' jebi niti kuci vodi. Daleko smo mi od civilizacije, pa i ako nas uzmu u EU, mi cemo biti primijer kako ne treba da izgleda jedna zivotna sredina. Bosna, zvuci tako toplo, a kao dozivljaj je, da te Bog dragi sacuva.
vozdra konj... slazem se sa tvojim razmisljanjima. da je svijet utopia sve bi bilo ok, ali cinjenica je da nije. samo kratak odgovor na tvoju temu hapsenja zlocinaca... njemacka, odnosno saveznici, su osudili sve zlocince, protjerali ih, poubijali poslije drugog svjetskog rata. zemlja je priznala krivicu, platila ratne stete i okrenula sa ka buducnosti. pitaj i jednog nijemca i znace ti reci sta je holokost. pitaj i jednog jevreja i znace ti reci sta je holokost. pogledaj njemacku u sta se izgradila danas. mislim da mozes skontati ostalo dalje... hajde sretan ti bajram (ako slavis) i dan BIH sve najbolje! :)
Pa to ne treba zaboraviti proslost je taktika nacionalistickih vlasti da kuhaju, ispiraju mozak glasackom tijelu, tj. svome narodu i da ostanu n vlasti. Slazem se da ne treba zaboraviti, ali ovo pretjerivanje je preslo sve granice. Vise i mala djecica ona u obdanistima znaju za Srebrenicu, a najgore mi je kad kazu ''moraju se uhvatiti ratni zlocinci da bi se maklo dalje'', pa to je uzas jedan. Kao da cu ja bolje zivjeti ako jedan mladic ili karadzic, ili sta ja znam ko je sve optuzen, budu u zatvoru. Hocu li ja biti sretniji? Sumnjam. Hocu li imati vise para? Sumnjam. Hocu li vishe putovati? Sumnjam. To je klasicno ispiranje mozga narodu, koji na zalost ne shvata...A najteze mi je kada vidim kako manipuliraju ovim jadnim majkama Srebrenice...ko je za njih nesto ucinio??? Ko im je dao kakvu donaciju? Obnovio stan? Kupio zemljiste? Dao stimulans za zivot? Ali zato kada treba da se slikaju, obracaju im se prvim, postavljaju plakate po gradu...ma uzas. Ja razumijem te zene, majke, sestre...i zao mi ih je iskreno, i te konje sve treba pohvatat i pobit, ne sudit im, nego pobit (pocinioce), ali mi se gadi kako ih ovi gadovi na vlasti iskoristavaju. O HDZ i SDS da ne pricam. Oni su posebna prica. Ovi postavljaju Drazi Mihajlovicu spomenik, u Hercegovini Hrvatske zastave, na utakmicama transparenti,sve to odatle polazi drugovi moji...Samo se zapitajte sta imamo od kuhanja i mrznje???? Dobro, dodushe neki to naplate dobro, ali obichni narod, koji se ne pita u principu nishta, kao vecina nas ovdje, sta se dobija mrznjom????????????????????????????????????????? Na kraju, taj koji mi radi o glavi, naravno da ne razmislja da treba zivjeti zajedno bez mrznje, ali zato s takvim ne treba zivjeti, treba ih izolovati, na goli otok npr :)
jedete govna sa plakatom. nije on tema clanka, nego sranje koje nam se sprema ovako generalno. jos samo da seselja puste iz haaga da vodi stbe i haos...
Ljudi smirite se, ubit ce vas emocije.
cuj ovoga papka jugosloven ako je ko seljak onda si to ti ,gdje ti je da Srpska jugoslavija papcino jedna
JOS JEDAN DOKAZ NASEG GLOBALNOG PRIMITIZMA I GLUPOCE. GUBIM SVAKU NADU. CUVAJMO SE ZDRAVI NARODE. NE DOPUSTITE DA VAS SELJACI ISPROVOCIRAJU, MAMU IM RATARSKU!
BOZE SACUVAJ. Pa ovaj ostatak normalnog svijeta ce najvise da najebe. DOKLE IDE OVAJ NACIONALIZAM. Ponekad mi prodje kroz glavu da se uputim na Pale, i da ih pobijem, kao i ove ostale po Mostaru i sl. Ali ne ide. HEJ NORMALNI, GRADSKI LJUDI! HAJMO MI NEGDJE NA ZAPAD(IAKO NI TAMO NIJE BOLJE) DOK SE OVI NE POTAMANE IZMEDJU SEBE, PA CEMO SE ONDA TIVRA NA SVOJE.
bivsi Sarajlija''''' zao mi je sto si bivsi mislim trebas ostati Sarajlija gdje god da si ,s tvojim stavovima se apsolutno slazem ,ovo sto se tice love ona nece doci u postene ruke to je vec uzeo neki lopov iz skupstine grada naravno sto kaze bivsi Sarajlija potrosice negdje na Jahorini kod srba ili ce otici na more u Hrvatsku , tako da posten Sarajlija nece dobiti nista , zlazem se da u bisnis netreba gledati vjeru ali ovo sa plakatima je stvarno neki lopovluk,brukate grad sa stranim plakatama treba da svatite da Hrvatska je druga drzava nije smjelo da se postavi ovaj plakat sto kaza onaj radikal iz srbije da Bosna nece ostati ,e ovo je jedan primjer ne postujemo svoju drzavu ,lijepimo plakate iz druge drzave ovdje ,jebo ti tu toleranciju ,tu lovu ,lova se zaradzuje na drugi nacin a ne sa ovim plakatama ,vidim u skupstini grada sjede sve neki lopovi mozes ih platiti pa raditi sa njima sta zelis kao sto vec mnogi radi ,sve dok bude ovih lopova da zbog love lijepe ovakve plakate od Bosne nece bit nista a ni od naseg lijepog Sarajeva ma ima da ga pokradu kao sto vec jesu.. Bosnacima bi porucijo samo slozno ,liki veliki SELLAM PROVEDITE BAJRAMSKE DANE U RAHATLUKU ,,,,,,,,,,, Bajram Serif Mubarek Olsun
vozdra konj! prvo skroz sam protiv nacionalistickih partija, koza mi se najezila kad sam vidio da su pobijedile partije koje su nas povele u rat. ali sam 100% za cijelovitu bih (tj. bez ovih takozvanih kantona i federacije i RS). treba gledati u buducnost ali ne treba nikada zaboraviti proslost jer je istorija dokazala da se ona ponavlja. jeste francuzi i nijemci su sada jarani ali su nijemci morali platiti dosta ratne stete svima... dovoljno si pametan da skontas na sta mislim. volim i ja SA, ali SA nije citava BIH. kad to shvatis skontaces da ti kao veliki-gradjanin imas duznost da nama ostalim "malo-gradjanima" pokazes pravi put. tj. obrazuj ljude da im nacionalisticke partije rade o glavi. poenta je da treba pricati o zajednickom zivotu bez mrznje, ali treba isto tako shvatiti da onaj koji tebi radi o glavi to tako ne vidi. to ne znaci da vi ne mozete biti biznis partner ili tako nesto ali moras uvijek paziti da ti ne zabode noz u ledja... uostalom ako ista znas o biznisu znas kakve se igre igraju... hajde i tebi pozdrav... i malo manje psovke ne cuvamo ovce zajedno...
dejan pale i hdz mostar, ograniceni stvorovi. Cuj dejana, cuj heroji, hajde jos spomeni i kosovsku bitku de malo onu nebeski narod majke ti, nisam je cuo dugo..a mostara mi je zao, jer ni jedan pravi mostarac tamo nije ostao, evo ovaj ovdje je najbolji primjer.
E ovi ala bosnjak i bivsi sarajlija su nama jebali mater u ratu, ovi malogradjani sa sela, najvise glasova nacionalistima i daju, u Sarajevu nisu pobijedili na zadnjim izborima, kao ni ovi u Zagrebu, ali malogradjanin je malogradjanin. Eno onaj konj Mladic, to ti je primjer, iz sela pored kalinovika, sta ce on, mozak ko plivadon ba, e takvi su nam jebali mater, malogradjani!!!! nek umru svi koji mrze, slazem se. Sto se tice plakata, u Sarajevu ima puno glasaca, sto ne bi kampanju provodili i tu, kad je lova u pitanju, sto bi ovaj gore reko, sve se moze. A na kraju krajeva, Sarajevo je uvijek bilo otvoreni grad, tamo gdje se spajaju istok i zapad... Koning, ti se odlucujes da glasas ya nacionaliste jer i ostali glasaju, pa bil ti skocio sa prozora da ostali skacu??? Kakav je to rezon?? Ne budi primitivan, budi racionalan i pametniji! Ako se drugi truju, nemoj i ti bolan ne bio ionako je normalnih malo ostalo, ne mijenjaj dres kako vjetar puse. Jos da dodam ovom bivsem sarajliji, pa naravno da treba tako nastaviti, okrenuti se interesu, parama, kao i svi normalni ljudi. Njemci i francuzi su ratovali toliko puta kroz istoriju, a eno danas lizu guzivce jedni drugim, Nije nam do rata valjda, ne treba da se trujemo nekom prosloscu koja nam ne moze dobro donijeti, treba nastaviti dalje, zivjeti, zaradjivati, bas si glup i drago mi je sto si BIVSI. Ti si klasican primjer osobe koja je pala pod uticaj nacionalistickih stranaka koje non stop napominju na rat, na sve, ispiraju nam mozgove. NEDAJ SE!
SARAJEVO - hvala jarane na tvojim komentarima... vidim tvoju "gradsku" kulturu. ja tebi kao covjek a ti odmah se hvatas uvreda - nisi htio uvrede malo morgen. sto se tice rata drago mi je da nisi zaboravio, moj komentar je bio baziran na sarajlijama koji drmaju lovu, ne interesuje ih politika itd, skijaju na jahorini (pune djepove RS)... procitaj svoj prvi komentar pa ces vidjeti da si takav ispao. danas ti pravis i trosis lovu, ali ako ne budes kao "zidovski" lobi jednog dana ces to izgubiti.... bosanska dijaspora moze skakati do nebesa i derati se o promjeni u BIH, ali ako vi tu niste spremni za to onda, mi vamo definitivno nemamo sta pricati. hajd' sad smiri te zivce... sretan ti bajram i razmisli malo o ovome gore. ps. jarane kad bih se moj trud i moj univerzitet priznao/nagradio u bosni kao ste se postuje u inostranstvu ja bih na prvom avionu bio za SA! pps. jesam rodjeni sarajlija... familija mi je jedna od poznatijih iz grada...
Šta reči nego da su fašisti pobijedili, ali to su prvi rezultati, jer novi kažu da bi se moglo desiti da budu poravnati tako da niko ne može sam da pravi vlast, ni vladajuća koalicija ni opozicija. Evo juče je u Sarajevu naša opozicija potpisala platformu o zajedničkom djelovanju i valjda je došlo vrijeme da mi srušimo svoje fašiste (HDZ, SDS i SDA i dobar dio SBIH).
ovo je Bosna jednom svatite ej vi majmuni sa Pala idite iditee