Ispred "Svjetlosti"
0

Izbila tuča zbog knjige Vedrane Rudan

FENA
Vedrana Rudan
Vedrana Rudan
Hrvatska književnica Vedrana Rudan, koju mediji nerijetko nazivaju kontraverznom, nakon Zagreba i Rijeke priredila je, uz podršku svog izdavača V.B.Z. jednu neuobičajenu promociju i u Sarajevu.

Za razliku od promocija na koje smo navikli, a koje se odvijaju uz dugačke govore, Rudan je napravila performans promociju ispred knjižare 'Svijetlost'.

Ideja je bila da se njen najnoviji roman "Dabogda te majka rodila" podijeli i to ženama od 60 i muškarcima od 65 godina i više.

Bilo je planirano da ovom prigodom daruje 150 primjeraka ove knjige, međutim zbog velikog interesa podijeljeno je oko 400 knjiga.

A da je interes za knjigu Vedarane Rudan bio veliki svjedoči i to da je uz opštu gužvu, došlo do obaranja stola na kojem je autorica potpisivala knjigu, pa je izbila i tuča. Prava 'bitka za knjigu'.

Značajan dio knjiga je i prodat i to ne samo najnoviji roman, već i ostali naslovi ove autorice.

U izjavi za medije autorica je rekla da je frke bilo i u Zagrebu i Rijeci, te da se nada da je interes za knjigu veliki zato što je to dobra knjiga a ne zato što je besplatna.

Vedrana Rudan između ostalih objavila je slijedeće naslove: "Uho, grlo, nož", "Strah od pletenja", "Crnci u Firenci", "Ljubav na posljednji pogled", "Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder".