Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako cujem od roditelja koji imaju djecu u osnovnoj skoli svi ce proci odlicnim, cak je i onaj iz sindikata sugerisao da se djeci ne daju lose ocjene. Od kako je uvedeno da svi moraju zavrsiti razred tj da se ne moze ponavljat razred ni u osovnoj a ni u srednjoj, skolovanje je otislo nizbrdo a to je pokazalo ovo zadnje testiranje gdje smo na dnu svjetske liste.
Neminovno je da će,kad se uspostavi redovna nastava,učenici i nastavnici,morati proći kroz gradivo još jednom,jer mi roditelji djece nismo stručni da djeci objasnimo baš sve predmete onako kvalitetno kako bi trebalo,inače će ostati praznina.Donekle to i može proći ako su djeca manjeg uzrasta i gradivo nije komplikovano.Pogotovo se ovo odnosi na roditelje srednjoškolaca,koji većinom ne mogu pratiti gradivo,jer je obimnije i dosta komplikovanije.
Nastavnici su vjerovatno upoznali svoje učenike kroz redovnu nastavu i sigurno znaju prepoznati zalaganje učenika i kroz online nastavu. Kao što mogu i prepoznati lažirane odgovore učenika, pogotovo onih koji su u redovnoj nastavi bili loši. Ne treba se previše brinuti oko toga.
Djeca treba da budu vani, da trce, igraju se, secu, da ostanu nomalna, a ocjene prepisite sa polugodista. Zar je tolikoi tesko? Dajite im zadace da rade cisto da su u toku ali ionako idu 9 godina u skolu, jednu dzaba landrahaju
@LordAjdzent Kad je tako, ti svoje šalji u školu svake druge godine.
Daj djeci ocjene poludise za kompjuterima . Pored toga hoce li ostat zdravi oni i njima dragi trebaju jos razmisljat o skoli.
@Smajkan240240 Da, poludiše za kompjuterima kad je škola, a kad je igrat' igrice i visit' na mobitelima i tabletima, onda je to OK.
pustite djecu na miru......njima je najteze sada.......
Ako korona bude potrajala dok ne pokrepamo, ocjene su nebitne. Ako korona nece predugo, davati fine ocjene svima, a nakon vracanja zivota u normalu ce biti prilike za -selektiranje i ocjenjivanje ucenickog znanja.