{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Turske u BiH stiže pomoć od 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka

A
22.5.2014. u 16:03
8
14
Iz Turske u BiH stiže pomoć od 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka
8
Iz Turske u BiH stiže pomoć od 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka
Foto: Arhiv/Klix.ba
Grad Bursa u Turskoj je pokrenuo akciju pomoći za poplavama pogođene gradove u Bosni i Hercegovini prikupivši namještaj koji je u dva kamiona već poslat u BiH.
Naime, na inicijativu gradskih vlasti Burse na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Recep Altepe, poplavama ugroženim stanovnicima u BiH poslat je konvoj sa namještajem koji se sastoji od ležaja, kreveta i deka. 

U akciji pomoći za BiH prikupljeno je 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka.

Gradonačelnik Altepe je prije polaska kamiona za BiH izjavio kako je cijela Turska potresena katastrofom koja je pogodila BiH.

“Prvo nas je potresla velika nesreća u rudniku Soma, a onda i ova nesreća u BiH. Naša prijateljska zemlja BiH je doživjela najveću katastrofu u posljednjih 120 godina. Milion ljudi je pogođeno strašnim poplavama, uništene su mnoge škole, bolnice i zgrade. Prijateljstvo se prepoznaje u teškim vremenima”, rekao je Altepe.

Napomenuo je da će Turska i turski narod pružiti svaki vid pomoći stanovnicima BiH koji su pretrpjeli velike štete u poplavama.

“Turska u ova teška vremena suosjeća sa Bosnom. I ovdje u Bursi smo pokrenuli akciju pomoći. U prvoj etapi smo poslali dva kamiona. Grad Bursa je poslao i dvije ekipe za spašavanje i oni će procijeniti šta je stanovnicima na tom području još potrebno. Grad Bursa će poslati pomoć u Olovo i u Doboj. Želimo na ovaj način da pokažemo naše prijateljstvo prema BiH”, kazao je gradonačelnik Burse.

Dodao je da će pomoć biti poslata i u općine Sanski Most, Maglaj, Zenicu, Tuzlu, Brčko i Šamac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: