|

Iz SDS-a pozvali na povećavanje plate zdravstvenim radnicima za 10 posto

Iz SDS-a pozvali na povećavanje plate zdravstvenim radnicima za 10 posto
226
N. V.
20.3.2020. u 10:11
25
komentara
226

dijeljenja
Iz SDS-a pozvali na povećavanje plate zdravstvenim radnicima za 10 posto Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednik Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke Slobodan Stanić pozvao je Vladu RS da poveća platu zdravstvenim radnicima za 10 posto.
Stanić je kazao kako podržava zdravstvene radnike, te pozvao vlast u RS da se ugleda na Srbiju.

"Srbija je veoma dobro organizovala sistem odbrane od virusa korona. Kada bi se ja pitao koji model odbrane primjeniti u ovim situacijama to bi bio ovaj koji se provodi u Srbiji", rekao je

On je podsjetio da koronavirus "sedmi put napada čovječanstvo" i da se ovaj virus u obliku oboljenja SARS u novijoj historiji pojavio 2002. i 2012. godine.

"Ima sve oblike kapljične infekcije. Kapljice dva tri sata provode u vazduhu, pa se rizičnim smatra biti nekom bliži od jednog metra. Može se direktno unijeti u organizam na usta, te diranjem oka ili nosa zaprljanim rukama", objasnio je.

Stanić navodi da je jedino Kina imala pravo da bude iznenađena virusom:

"Kina je uredno izvjestila SZO koja je proglasila zdravstvenu prijetnju. To je već paljenje žutog alarma, a kasnije je proglašena pandemija. Mjere koje je provela Kina može da provede bilo koja zemlja. Međutim, u zemljama u kojima postoji politika i izbori svi razmišljaju šta će ko da kaže."

Govoreći o Republici Srpskoj, Stanić je rekao da može da odgovori na trenutni broj zaraženih, ali ne i veći broj sa kakvim se suočavaju zemlje u regionu, te da bi se RS mogla naći u problemu zbog manjka respiratora.

“Mi ih imamo dovoljno za ovakvu situaciju. Međutim, kada bi došlo do rasta broja oboljelih ne bi imali dovoljno respiratora. Jasno je predsjednik Srbije rekao da planira da promogne Srpskoj i u respiratorima i da se najteži pacijenti mogu smjestiti u Srbiji. Nažalost, često drugi misle o nama nego mi sami. Sam premijer je rekao da zdravstvo krvari, ali to krvarenje nije zaustavljeno", zaključio je Stanić.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...