Problemi među partnerima
154

Iz SDP-a odgovorili Ćudić: Mi smo podržali vašeg kandidata, zašto vi ne podržite našeg

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je Sabina Ćudić (Naša stranka) kazala da je nominacijom Armana Zalihića za gradonačelnika, SDP srušio Bh. blok u Mostaru, oglasio se i Ismet Lulić, predsjednik KO SDP HNK-a.
Naime, Ćudić se tim povodom oglasila statusom na Facebooku gdje je naglasila da je SDP podlegao pritisku i nominacijom Zalihića za gradonačelnika Mostara srušio Bh.blok. Ispod te objave Lulić joj je ostavio komentar.

"Iskreno mi je žao da se interes Naše stranke završava samo sa sarajevskom čaršijom. Mi smo svim srcem podržali Irmu (kandidatkinja Bh. bloka), ali zašto je tebi problem podržati kandidata SDP-a", napisao je Lulić.

Odgovor Lulića ispod statusa Sabine Ćudić na Facebooku
Odgovor Lulića ispod statusa Sabine Ćudić na Facebooku

Ovakve reakcije su uslijedile nakon što je nominacijom Zalihića SDP odustao od ranijeg dogovora s Našom strankom da Irma Baralija bude kandidatkinja Bh. bloka za gradonačelnika Mostara.

Zalihić je danas predložen u ime Kluba Prve mostarske partije (PMP), nakon što je vijeće poništilo ranije održan prvi krug i omogućilo novo kandidiranje.

Prije toga, u petak, za gradonačelnika Mostara je nominovan Mario Kordić (HDZ), Irma Baralija (Bh. blok) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar).

Ubrzo nakon toga, Zalihić je kazao da jedino on uz podršku Koalicije za Mostar može pobijediti Kordića.

Međutim, nakon što je objavljena njegova kandidatura za gradonačelnika, Zalihić je zatražio odgodu sjednice, na šta predsjedavajući Ivan Zelenika nije pristao, pa je Zalihić napustio sjednicu i ubrzo se vratio.

Opet je ponovljen prijedlog da se sjednica odgodi, što je odbijeno, nakon čega su je vijećnici SDP-a i PMP-a napustili.