Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako cemo mi sto imamo djecu a moramo na posao ,oba roditelja a djecu cuvaju stariji od 65,o tome majmuni niste razmisljali
@dosta zabluda mozda i jesu al ih zaboli
@dosta zabluda zaboli ih ku..ac
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Kako odvuc dijete do nane idioti neopjevani....
Ja sam u Njemackoj i trenutno je skoro pa u svakoj zemlji ista situacija, ovdje ti poslodavac mora uskladiti radno vrijeme sa tvojim potrebama tj. Brigi o djeci, muž i zena rade prva/druga smjena i rijesen problem, a kod koga je nemoguce ovo izvesti, inda imaju specijalni vrtici uz nadzor i brigu medicinskog osoblja ali samo za izricito važne poslove, dok firme imaju pravo slati ljude na kolektivni godisnji. Jer je vanredna situacija.
Onda političari 65+ ne smiju iz kuće...
ta će oni meni govorit kad ću se ja kretat... ja u ratu bio
Pa isto kao da mi seremo pare i možemo plaćati poslugu i batlere da nam spavaju. Ebem vam pleme nesposobno
A sta trebaju uraditi 65+ koji rade? Hocete im vi garantovati posao i davati platu? Ili penzioneri koji zive sami, kako ce izaci do prodavanice ili po lijekove? Hocete im vi donositi? Trzni centri i bolnice trebaju otpustiti sve radnike 65+? I jos pitanje - je li se ovo odnosi i na politicare i ministre?
U ponedeljak firme namjestaja i druge firme koje rade cekaju svoje radnike u 7:00 ..Nema prevoza zar to nekoga i zanima
Samo jedno pitanjce, malo mi je nejasno, ako dijete npr. mora, ali bas mora doktoru? Nije zarazeno, ali eto u nekom je stanju da mora doktoru, je li se smije odvesti ili sta? Ili npr. nana, ima 77 god. imala napad bubreznog kamenca, da se to desilo kad je na snazi ova mjera kako bi je odvezli doktoru? Kod nekog privatnika? Podrzavam sve mjere, ali morali bi voditi racuna i o ovim stvarima...
Zabranite izlazak poslje 20h kaznite govna jebena, kad udarite po djepu svako ce postovati jebo te nasa politika
ma cak je i korisno izaci, ali naci mjeta gdje nema puno ljudi,,, pa zamislite ljude starije u zgradama, jos bolesnici,, pa ne daj boze, dosadit ce im sve,, pocet ce seubijati,,,, treba misliti malo
Zakasnili smo ...
FŠCZ izdao naredbu o totalnoj zabrani kretanja osoba mlađih od 18 godina i onih starijih od 65 godina. I šta sada? Među populacijom onih koji imaju preko 65 godina veliki je broj samaca/samica. Jeli možda FŠCZ razmišljao na koji način će ti ljudi nabavljati hranu za svoje potrebe, doći do novca koji im je u bankama ili kako će doći do lijekova po koje moraju otići do apoteke? Normalno da nisu jer su na čelu FŠCZ oni podobni a ne oni sposobni.
Pa vi niste u stanju izbjeglice skloniti sa ulice a da pratite ko mora uzeti hljeb da ne umre od gladi.
Gdje sad ta demokratija, ljudska prava i slicno. Jesi li stariji od 65 godina ukidamo ti sva ljudska prava samo zato imas odredjen broj godina. Kucni pritvor. Osuda i presuda i to ne od sudije. Kako to moze biti zakonito? Kako to nije krsenje neke konvencije?
I u ratu se slobodnije živjelo. Kreteni nesposobni na vlasti, samo znaju za diktatorske mjere i ne razmišljaju o posljedicama ovakvih odluka. Uskoro ćemo se ubijati međusobno zbog ovakvih mjera.
Samo ovce će pristati na ove mjere vlade. Ovi stvarni nisu normalni više, hoće da nas totalno dotuku. Ovakvim glupim mjerama ćete izazvati i socijalnu i zdravstvenu krizu veću od korone, obične sezonske gripe.