{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Pakistana stiglo 40 tona pomoći: BiH je bila uz nas kad je trebalo, sad smo mi uz vas

24.5.2014. u 12:31
671
129
Iz Pakistana stiglo 40 tona pomoći: BiH je bila uz nas kad je trebalo, sad smo mi uz vas
671
Avion sa humanitarnom pomoći iz Pakistana sletio je danas na Sarajevski aerodrom.
Nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, u našu zemlju pomoć stiže sa svih strana. Osim dobrih ljudi iz BiH koji su se organizovali i nesebično slali humanitarnu pomoć u poplavljena područja, ugroženom stanovništvu pomaže i bh. dijaspora, ali i mnoge zemlje.

Tako je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio avion iz Pakistana sa humanitarnom pomoći namijenjenom za najugroženija područja.

Pomoć je osobno odobrio predsjednik Pakistana Nawaz Sherif, a pošiljku koju šalje Ministarstvo vanjskih poslova Pakistana sadrži 63 potrebna artikla s liste Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine kao što su pumpe za ispumpavanje vode i sredstva za prečišćavanje vode, hrana za bebe, maske i zaštitna odijela, podvodne kamere, mobilne kuhinje, šatori, deke, kanisteri za vodu i druga neophodna oprema.

Jedan od najzaslužnijih za ovu višemilionsku humanitarnu pomoć prijateljske zemlje je ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević koji je u ime naše zemlje zahvalio predsjedniku Sherifu kao i Nedimu Riazu, generalnom direktoru deska za Evropu pri MVP Pakistana.

"Avion je dovezao robu za narod u Bosni pogođen poplavama. Bosna nam je posebno draga i odmah smo se potrudili da što prije odgovorimo na zahtjeve za pomoć. Isto tako, zahvalni smo Bosni što je pomogla nama kada smo bili u ratu i problemima. Avion nosi hranu, šatore, medicinske potrepštine i sve druge potrebne stvari za unesrećeni narod. Ovu pomoć smo realizovali u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH", kazao je za Klix.ba Khalid Amir Jaffery, ambasador Pakistana u našoj zemlji.

"Naš let je počeo prije dva dana. Jučer smo stigli u Tursku gdje smo prenoćili i malo odmorili. Danas smo stigli u Sarajevu sa misijom da pomognemo narodu Bosne i Hercegovine. Osim hrane i medicinskih potrepštine, pokušali smo da obezbjedimo sve što bi trebalo jednoj porodici u nesreći, od šatora, odjeće, deka, hrane, lijekova, itd. Uspostavili smo kontakt sa Ministarstvom vanjskih poslova vaše zemlje i zaista smo dobili brz odgovor, javili su nam se već nakon 4-5 sati i uspjeli smo odmah sve organizovati", kazao nam je pilot aviona koji je dovezao pomoć u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: