BiH
404

Iz Fukušime s ljubavlju za djecu s poplavljenih područja u BiH

Klix.ba
"Nikad ne odustajte, samo naprijed", "Ako postoji volja, postoji i način", "Ne zaboravite se smijati", "Ono što je danas tuga, sutra će biti radost", "Nikad ne koračamo sami" ili jednostavno "Borite se!" samo su neke od poruka koje su uz crteže i najljepše želje i zahvalnost uputila djeca i mladi iz Japana vršnjacima u BiH u mjestima pogođenim poplavama.

Pisane poruke i crteži će biti izloženi u nekim od Kutaka za djecu poplavljenih područja, čije otvaranje podržava UNICEF.

Dječica iz obdaništa u Kesenumi u Japanu, mjestu, koje je 2011. godine bilo pogođeno velikim zemljotresom i razornim cunamijem, pokazali su svoju zahvalnost djeci iz Bosne i Hercegovine: 2011. godine su iz cijelog svijeta, pa tako i iz naše zemlje, dobili poruke ljubavi i podrške, a sada, kada je prirodna katastrofa pogodila i BiH, mali Japanci su sjetili se svojih prijatelja. Među porukama je i jedna koju potpisuje Yamai iz Fukušime.

"Budućnost je obasjana nadom, budućnost je vaša!", piše u dirljivoj poruci iz mjesta koje je tokom cunamija u Japanu pretrpjelo velika stradanja, objavljeno je na portalu ZaSvakoDijete.ba.