{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz budžeta KS za Centar Skenderija izdvojeno 200.000 KM

F
17.4.2013. u 13:00
17
6
Iz budžeta KS za Centar Skenderija izdvojeno 200.000 KM
17
Iz budžeta KS za  Centar Skenderija izdvojeno 200.000 KM
Foto: Klix.ba
Za troškove u KJP Centar Skenderija Vlada Kantona Sarajevo usvojila je budžet u iznosu od 200.000 KM koji će biti podijeljan na sanaciju prostora u Centru i na izmirivanje dugova prema radnicima tog centra, istaknuto je tokom današnjeg sastanka ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovice s predstavnicima Sindikata uposlenika KJP Centar Skenderija.
Radnici Centra Skenderija imaju problema sa zaostacima, trenutno im se duguje sedam plaća, od toga tri tekuće i četiri koje su sumirane iz razlika za 2011. i 2012. godinu.

Pored odobrenih sredstava koja će biti izdvojena iz budžeta, Hrenovica je najavio da će na sljedećoj sjednici Vlade biti usvojen prijedlog od 900.000 KM i da će ta sredstva biti razvrstana na tri dijela, od čega će prvi dio od 300.000 KM biti izdvojen kao pomoć za sajmove.

Također, Hrenovica je najavio i sastanak s investitorima koji su izrazili želju da od jednog segmenta Skenderije naprave "hotel i sve ono što ide uz hotelijerstvo".

Skupština Centra se promijenila i svedena je na tri člana, koja, kako je navedeno na sastanku, kvalitetnije obavlja poslove.

Skupština i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo imaju kontakt dva puta sedmično, a rečeno je da je Ministarstvo prvi put poslije dvije godine dobilo izvještaj o radu tog tijela.

"Centar Skenderija je u sličnoj situaciji kao GRAS", kazao je Hrenovica, posebno naglašavajući da nije zadužen i da neće otići u stečaj.

Predstavnici sindikata su istakli dobru saradnju s ovim ministarstvom te su ovom prilikom ministru Hrenovici uručili zahvalnicu za kvalitetan pristup rješavanju problema u Centru Skenderije.

Nadaju se da će odobrenih 200.000 KM biti raspoređeno tako da će im biti izmirene plaće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: