{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz budžeta KS za Centar Skenderija izdvojeno 200.000 KM

F
17.4.2013. u 13:00
17
6
Iz budžeta KS za Centar Skenderija izdvojeno 200.000 KM
17
Iz budžeta KS za  Centar Skenderija izdvojeno 200.000 KM
Foto: Klix.ba
Za troškove u KJP Centar Skenderija Vlada Kantona Sarajevo usvojila je budžet u iznosu od 200.000 KM koji će biti podijeljan na sanaciju prostora u Centru i na izmirivanje dugova prema radnicima tog centra, istaknuto je tokom današnjeg sastanka ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovice s predstavnicima Sindikata uposlenika KJP Centar Skenderija.
Radnici Centra Skenderija imaju problema sa zaostacima, trenutno im se duguje sedam plaća, od toga tri tekuće i četiri koje su sumirane iz razlika za 2011. i 2012. godinu.

Pored odobrenih sredstava koja će biti izdvojena iz budžeta, Hrenovica je najavio da će na sljedećoj sjednici Vlade biti usvojen prijedlog od 900.000 KM i da će ta sredstva biti razvrstana na tri dijela, od čega će prvi dio od 300.000 KM biti izdvojen kao pomoć za sajmove.

Također, Hrenovica je najavio i sastanak s investitorima koji su izrazili želju da od jednog segmenta Skenderije naprave "hotel i sve ono što ide uz hotelijerstvo".

Skupština Centra se promijenila i svedena je na tri člana, koja, kako je navedeno na sastanku, kvalitetnije obavlja poslove.

Skupština i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo imaju kontakt dva puta sedmično, a rečeno je da je Ministarstvo prvi put poslije dvije godine dobilo izvještaj o radu tog tijela.

"Centar Skenderija je u sličnoj situaciji kao GRAS", kazao je Hrenovica, posebno naglašavajući da nije zadužen i da neće otići u stečaj.

Predstavnici sindikata su istakli dobru saradnju s ovim ministarstvom te su ovom prilikom ministru Hrenovici uručili zahvalnicu za kvalitetan pristup rješavanju problema u Centru Skenderije.

Nadaju se da će odobrenih 200.000 KM biti raspoređeno tako da će im biti izmirene plaće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: