{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivica Osim u Parlamentu BiH primio čestitke za svoj rad

S
1.7.2011. u 15:12
0
29
Ivica Osim u Parlamentu BiH primio čestitke za svoj rad
0
Sportisti su možda najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu i oni zaslužuju punu podršku države. Zbog toga vrata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Predstavničkog doma za njih trebaju biti uvijek otvorena, rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, u razgovoru sa predstavnicima Komiteta za normalizaciju stanja u bh fudbalu, na čelu sa Ivicom Osimom.
Prema riječima predsjedavajućeg Bećirovića, država mora neprestalno promovisati svoje uspješne pojedince i kolektive, a na taj način kod građana će jačati duh optimizma i vjere da uspješan rad donosi rezultate u svim segmentima društva.

Pri tome sport treba depolitizirati kako on ne bi bio refleksija poličkog stanja u zemlji. Imajući to u vidu, Bećirović je čestitao Komitetu za normalizaciju stanja u bh. fudbalu na nizu uspješnih koraka kojima je deblokiran nastup naših timova na međunarodnoj sceni. Bećirović je naglasio da, uprkos činjenici da je ostalo još mnogo posla do okončanja cijelog procesa, vjeruje da će Fudbalski savez postati institucija na koju ćemo svi biti ponosni.

"Na tom putu možete računati na podršku najviše zakonodavne institucije i ovaj susret je samo početak našeg interesa za vaš rad", istakao je predsjedavajući Bećirović.

Predstavnici Komiteta za normalizaciju stanja zahvalili su se na prijemu jer, kako su istakli, ovo je prvi put da neko od političkih struktura upriliči ovakav jedan susret i čestita Komitetu i predsjedniku Osimu.

Prema riječima generalnog sekretara Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmina Bakovića, uprkos svim aktuelnim problemima sa kojima se susreće Komitet, reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek ima realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2012, na šta bi bili ponosni svi građani Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: