Održan drugi sastanak Komiteta
0

FOTO+VIDEO / Ivica Osim: Svi zaslužuju još jednu šansu

Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U sarajevskom hotelu Art danas je održana druga sjednica Komiteta za normalizaciju N/FS BiH na kojem su bili prisutni članovi Komiteta i predstavnik FIFA-e, Slovenac Rudi Zavrl. Na sastanku je zakazana Skupština Saveza koja će se održati 26. maja u Sarajevu.

Članovi Komisije su zaključili da će od Komisije za propise zatražiti tumačenje o tome koji će delegati biti pozvani na Skupšinu, na kojoj će se odlučivati o izglasavanju novog Statuta od čega zavisi nastavak takmičenja reprezentacije i klubova na međunarodnoj sceni.

Dogovoren je i sastanak sa predstavnicima entitetskih Saveza te sa predsjednikom, potpredsjednikom i generalnim sekretarom Saveza u četvrtak. Savez FBiH bi trebao predstavljati Iljo Dominković koji je smjenjen sa svih funkcija u državnom Savezu. Za utorak naredne sedmice je dogovoren sastanak sa čelnicima FSRS-a.

Komitet je odlučio pisati predsjednicima FIFA-e i UEFA-e u kojem će zatražiti sastanak.

Nakon sastanka se novinarima obratio predsjedavajući Komiteta Ivica Osim, koji je istakao da Savez duguje mnogo novca, ali da trebamo živjeti dalje.

"Ne vidim zašto bi nam škodilo da malo sjedemo sa Plattinijem, čak i sa ovim našim ovdje. Ako treba otići u Banja Luku i Mostar sjesti sa ljudima malo popričati, ako neće politika nama hoćemo mi njima. Moje je da vjerujem, svi smo mi nekad imali pravo na popravni. Mislim da svi zaslužuju još jednu šansu pošto su radili toliko dugo, da se presaberu isto kao što smo i mi ovdje", rekao je legendarni Osim.