{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osim: "Briga me šta misle FIFA i UEFA, razgovor je pomogao"

S
27.4.2011. u 17:30
27.4.2011. u 18:10
0
121
Osim: "Briga me šta misle FIFA i UEFA, razgovor je pomogao"
0
Predsjedavajući Komiteta za normalizaciju Ivica Osim sastao se danas u Banjoj Luci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Po završetku sastanka Osim je novinarima okupljenim ispred Predsjedničke palate kazao da je razgovor protekao dobro i da se rješenja naziru.
Osim i Dodik na današnjem sastanku razgovarali su o trenutnoj situaciji u bh. fudbalu i mogućnosti promjene stavova predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U Predsjedničkoj palati, gdje je sastanak održan, iskupilo se mnoštvo novinara, međutim Dodikovo obezbjeđenje ih je istjeralo napolje.

Pres-konferencija nije održana, ali su se Ivica Osim i Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, kratko obratili predstavnicima sedme sile.

"Boli me briga što FIFA i UEFA ne vole da se razgovara s političarima. Spreman sam da sa svima razgovaram. Mislim da je ovaj razgovor pomogao i da smo riješili neke stvari, te da se sve počelo kretati u pozitivnom pravcu", kazao je Osim.

Kovačević je nakon sastanka istakao da Fudbalski savez RS može pristati na jednog predsjednika, ali imaju svoje uslove.

"Pristat ćemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja prije 2006. godine. To podrazumijeva tročetvrtinsku većinu i to da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani. Ako se to promijeni FSRS će preporučiti delegatima da pristanu na usvajanje statuta", kazao je Kovačević.

Nezvanično saznajemo da će Komitet zatražiti od FIFA-e i UEFA-e da se uvede izmjena koju su zatražili predstavnici Fudbalskog saveza RS.

Sastanku prisustvovali su i predstavnici Fudbalskog saveza RS na čelu sa predsjednikom saveza Miletom Kovačevićem, potpredsjednik Komiteta za normalizaciju stanja u Fudbalskom savezu BiH Darko Ljubojević, ambasador Fudbalskog saveza BiH pri FIFA i UEFA Duško Bajević i generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: