BiH
86

Ivanović se obratio na Twitteru nakon sramotne izjave o Bosankama

Piše: D. B.
Ivan Ivanović
Ivan Ivanović
Poznati srbijanski voditelj Ivan Ivanović, koji je u petak tokom svoje emisije sramotno ismijavao Bosanke, izvinio se za svoje postupke putem Twittera.

Ivanović je ispričao neprimjeren vic kojim je šokirao javnost u BiH, nakon čega su uslijedile žestoke reakcije iz naše zemlje.

Voditelj se potom oglasio putem Twittera, izvinio se i pokušao odbraniti objašnjenjem da "ne poznaje dovoljno prilike u BiH".

"Izvinjavam se svima koje je uvrijedilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očigledno ne poznajem dovoljno prilike u BiH", napisao je Ivanović.

Podsjetimo, on je u svojoj emisiji "Veče sa Ivanom" ismijavao žene žrtve rata.

"Od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine. Ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili", izjavio je srpski voditelj Ivan Ivanović.

Na ovaj način on provocira silovane žene koje su nažalost pretrpjele sve strahote rata koje su se dešavale devedesetih godina, a aludirajući na prisustvo Plavih šljemova koji su tokom rata u BiH skrštenih ruku promatrali kada su žene i mlade djevojke odvođene i silovane, a muškarci i mladići selektirani i kasnije masovno poubijani.