BiH
159

Žrtve silovanja o izjavi Ivana Ivanovića: Tužili bismo ga da ima sudske pravde

Piše: E.S.H.
Ivan Ivanović
Ivan Ivanović
Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata" je za Klix.ba prokomentarisala sramotnu izjavu srbijanskog voditelja Ivana Ivanovića u kojoj je ismijao silovane žene iz Bosne i Hercegovine.

"To pišu i govore oni koji su iz agresorske Srbije. On mora znati da su masovno sistemsko silovanje nad bošnjačkim ženama izvršili pripadnici naroda kojem on pripada. To je njegov kućni odgoj i takva je osoba, on je jedan obični šljam kada se mogao spustiti na takav nivo. Ali s obzirom na to odakle je nije se čuditi takvim izjavama", kazala je Bakira Hasečić za Klix.ba.

Silovane i seksualno zlostavljane žene su Ivanoviću poručile da je njegova izjava sramotna.

"Da ima sud i sudska pravda mi bismo najradije u ime Udruženja pokrenuli krivičnu prijavu protiv njega. Poručujem mu da su nad 98 posto žena silovanje izvršili pripadnici srpskog naroda", izjavila je Hasečić i prokomentarisala dio Ivanovićeve izjave u kojoj kaže "Ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili".

"Četnici su uzimali uniforme Plavih šljemova i djelovali u njihovim uniformama. To su bili pripadnici srpskog naroda", rekla nam je Bakira Hasečić.

Podsjećamo, srpski voditelj Ivan Ivanović je u svojoj emisiji ismijao silovane Bosanke izjavivši da je od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine.