|

Žrtve silovanja o izjavi Ivana Ivanovića: Tužili bismo ga da ima sudske pravde

Žrtve silovanja o izjavi Ivana Ivanovića: Tužili bismo ga da ima sudske pravde
159
Piše: E.S.H.
1.12.2014. u 13:38
207
komentara
159

dijeljenja
Žrtve silovanja o izjavi Ivana Ivanovića: Tužili bismo ga da ima sudske pravde Ivan Ivanović
Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata" je za Klix.ba prokomentarisala sramotnu izjavu srbijanskog voditelja Ivana Ivanovića u kojoj je ismijao silovane žene iz Bosne i Hercegovine.
"To pišu i govore oni koji su iz agresorske Srbije. On mora znati da su masovno sistemsko silovanje nad bošnjačkim ženama izvršili pripadnici naroda kojem on pripada. To je njegov kućni odgoj i takva je osoba, on je jedan obični šljam kada se mogao spustiti na takav nivo. Ali s obzirom na to odakle je nije se čuditi takvim izjavama", kazala je Bakira Hasečić za Klix.ba.

Silovane i seksualno zlostavljane žene su Ivanoviću poručile da je njegova izjava sramotna.

"Da ima sud i sudska pravda mi bismo najradije u ime Udruženja pokrenuli krivičnu prijavu protiv njega. Poručujem mu da su nad 98 posto žena silovanje izvršili pripadnici srpskog naroda", izjavila je Hasečić i prokomentarisala dio Ivanovićeve izjave u kojoj kaže "Ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili".

"Četnici su uzimali uniforme Plavih šljemova i djelovali u njihovim uniformama. To su bili pripadnici srpskog naroda", rekla nam je Bakira Hasečić.

Podsjećamo, srpski voditelj Ivan Ivanović je u svojoj emisiji ismijao silovane Bosanke izjavivši da je od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine.
Prijavi grešku


Komentari (207)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...