{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanković-Lijanović: Kantoni i općine nisu bili na visini zadatka

F
9.2.2012. u 17:39
0
2
Ivanković-Lijanović: Kantoni i općine nisu bili na visini zadatka
0
Ivanković-Lijanović: Kantoni i općine nisu bili na visini zadatka
Jerko Ivanković-Lijanović
Federalna civilna zaštita je u situaciji uzrokovanoj velikim snježnim padavinama i niskim temperaturama poduzela sve aktivnosti koje su u njenoj nadležnosti, ali nažalost kantoni i općine nisu u najboljoj mjeri odgovorilI na taj zadatak, izjavio je danas u Sarajevu zamjenik federalnog premijera i komandant Federalnog štaba civilne zaštite Jerko Ivanković-Lijanović.
On je dodao da će se nakon proglašenja prestanka prirodne nesreće obaviti inspekcije u kantonima i općinama, tako da civilna zaštita na tim nivoima dobije veći, zapravo onaj značaj koji je zakonom propisan i da se sredstva, koja općine i kantoni imaju na računima, namjenski koriste.

Evidentno je da je ova prirodna nesreća iznenadila sve, kazao je Ivanković-Lijanović, posebno u Hercegovini gdje dugo vremena nisu bile ovako velike snježne padavine.

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH, među ostalim je zaključeno da je je neophodno izvršiti kvalitetne i blagovremene pripreme na područjima koja bi mogla biti pogođena odronima, klizištima i poplavama nakon otapanja velikih količina snijega.

"Već se pripremamo i za tu aktivnost, Štab je u stalnom zasjedanju i prati situacije radi donošenja potrebnih odluka“, dodao je Ivanković-Lijanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: