BiH
6

Ivanić se u Bratislavi sastao s predsjednikom slovačke Andrejom Kiskom

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sastao se u Bratislavi s predsjednikom Slovačke Republike Andrejom Kiskom.

U čast dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, u Predsjedničkoj palati Slovačke Republike, upriličena je ceremonija svečanog dočeka, a predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića dočekao je slovački predsjednik Andrej Kiska.

Nakon ceremonije, održan je sastanak dva predsjednika na kojem je razgovarano o međusobnim odnosima, koji su ocijenjeni veoma dobrim te je izražena nada da će se raditi na intenziviranju privredne saradnje.

Predsjednik Kisko je tokom susreta izrazio zadovoljstvo zbog posjete predsjedavajućeg Ivanića.

Čestitao je stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te naglasio da su Bosna i Hercegovina i zapadni Balkan važan region.

Posebna pažnja posvećena je ekonomskoj situaciji u BiH a predsjednik Kisko je posebno zanimanje pokazao za prisustvo stranih investitora te mogućnosti ulaganja u BiH.

Predsjedavajući Ivanić je zahvalio na sveukupnoj podršci i prijateljskom odnosu Slovačke tokom teškog perioda za BiH.

Upoznao je predsjednika Kiska s političkom situacijom u BiH i aktivnostima Predsjedništva BiH na usvajanju zajedničke izjave ali i slijedećim koracima na uspostavljanju mehanizma koordinacije i programa ekonomskih reformi kako bi BiH ispunila uslove za kandidatski status, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.