BiH
0

Ivanić očekuje veliku izlaznost na izbore

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je danas da na predstojećim opštim izborima u BiH očekuje izlaznost birača veću od 55 odsto.

"Onaj ko 3. oktobra ostane kod kuće, glasa za vladajuću strukturu. Ovo nije borba između nas i vlasti, ovo je borba građana za njih same", rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Ivanić smatra da, kao kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za  člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, ima tri prednosti, i to što "bolje poznaje Sarajevo i ključne političke ličnosti u ovom gradu, više može doprinijeti borbi protiv terorizma i ima više diplomatskih veza".

"Namjeravam da pokrenem diplomatsku ofanzivu u svijetu da bih privukao strane investicije, jer bez ekonomskog razvoja neće biti ni RS. Ako šta ugoržava RS, to su onda siromaštvo i bijeda", poručio je Ivanić. 

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo ocijenio je da "stanje u RS, pa tako i u Prijedoru, nikad nije bilo gore".

"Opšti izbori 3. oktobra  šansa su građanima RS da stvari promijene i izaberu put razvoja i bolje budućnosti", poručio je Bundalo.

PDP je danas predstavio i tri svoja kandidata za Narodnu skupštinu RS iz Prijedora - Ranka Smiljanića, Maju Kunić i Branku Branković.