BiH
0

Mladen Ivanić očekuje odličan rezultat na izborima

SRNA
Partija demokratskog progresa (PDP) očekuje da će na predstojećim opštim izborima u BiH ostvariti najbolji rezultat od kada postoji, poručeno je sa centralne svečanosti obilježavanja početka predizborne kampanje ove stranke u Banjoj Luci.

Predsjednik PDP-a i kandidat ove stranke i Koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da PDP na izbore izlazi sa maksimalanim brojem kandidata iz svih izbornih jedinica i za Narodnu skupštinu RS i za Parlementarnu skupštinu BiH, te da odličan izborni rezultat garantuje opšti ambijent i iskazana podrška građana.

"Srpska može imati drugačijeg člana Predsjedništva BiH, čovjeka koji govori jezike, koji može u svijet, koji RS može braniti drugačije i koji je u stanju da se nosi sa političarima iz Sarajeva", rekao je Ivanić novinarima u Banjoj Luci. 

On je naglasio da je PDP u svom programu pripremio pet mjera za bolji život građana, među kojima je i aktivna politika zapošljavanja putem različitih  vidova podsticaja. 

Ivanić kaže  da očekuje "prljavu kampanju i nejednak medijski tretman", ali da se PDP pripremio za tako nešto	"Mi nećemo prvi, ali ćemo žestoko uzvratiti svima koji pokušaju da na nas idu prljavo. To treba da znaju - da se mi više ne plašimo prljavih kampanja i podmetanja",  poručio je  Ivanić.   

Nosilac liste kandidata iz Izborne jedinice dva Branislav Borenović rekao je da očekuje da građani RS izađu na izbore i pokažu   pokažu da   su razumni i mudri. "Očekujem da građani RS daju glas novim ljudima, PDP-u i da doživimo promjene kako bi ovo društvo bilo mnogo poštenije, korektnije i ozbiljnije", rekao je Borenović. 

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH u ime PDP-a Slobodan Nagradić očekuje da birači    poklone povjerenje  političarima  koji se neće plašiti vlastitog naroda  nego će biti u službi tog naroda.  On je naglasio da PDP očekuje da će imati više poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i da će to biti ljudi koji imaju iskustva i znanja da se bore za BiH po mjeri sva tri naroda.